Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Manažér zarába vyše 100-tisíc ročne napriek tomu, že nič nerobí: Takto vyzerá jeho bežný pracovný deň

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DUBLIN - Dostávať plat za takmer žiadnu prácu je určite snom mnohých ľudí. Nie je to však prípad írskeho manažéra Dermota Alastaira Millsa, ktorý to považuje za diskrimináciu. Cíti sa izolovaný, pretože ho vo firme už nepozývajú ani na porady. V tejto súvislosti si už dokonca najal právnika.

Dermot Mills pracuje pre Írske dráhy ako manažér na finančnom oddelení, ale takmer nič tam nerobí. Myslí tým predovšetkým skutočnosť, že zamestnávateľ nevyužíva jeho pracovné schopnosti. Napriek tomu poberá ročný plat vo výške 121 000 eur, píše Independent.ie. Tento stav mu ale nevyhovuje, vo firme sa cíti menejcenný. Svoj prípad preto nahlásil príslušným úradom. 

"Ráno si kúpim dvoje noviny a sendvič. Potom idem v práci na svoje miesto, zapnem počítač a pozriem si e-maily. Ale žiadny z nich sa netýka práce. Tak si sadnem k novinám a zjem svoj sendvič. Okolo 10:30 sa znova pozriem do e-mailovej schránky a ak je na niečo potrebné odpovedať, tak odpoviem," opisuje Dermott svoj typický pracovný deň s tým, že potreba odpovedať na e-maily nastáva maximálne raz za týždeň. 

Manažér zarába vyše 100-tisíc
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Na finančnom oddelení príslušnej spoločnosti pracuje od roku 2000. Millsova kariéra mala podľa jeho slov štandardný priebeh vrátane povýšenia. Udalosti však nabrali zlý smer v roku 2013, keď sa ho firma snažila vmanipulovať do inej pracovnej úlohy a dokonca ho donútila vziať si na tri mesiace zdravotné voľno. Po návrate dostával na starosť menej dôležité projekty a keď potom ešte upozornil na nezrovnalosti v účtovníctve, začalo mu ubúdať ešte viac práce. Nespokojný zamestnanec preto postúpil celú záležitosť právnikovi.

Jednou z možností ako riešiť takúto situáciu je však nie len postúpenie veci právnikovi, ale aj ukončenie pracovného pomeru. Pozrite si naše odporúčanie ako postupovať pri podaní výpovede aj so vzorom.

Viac o téme: PrácaZamestnanecDiskriminácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu