Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Chirurgovi vypadol pred operáciou prúd: NEUVERITEĽNÉ...ako záložný zdroj použil TOTO

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AUSTIN – V americkom Texase vypadol 1. septembra v jednej z kliník prúd. Nebolo by to nič neobvyklé, no v tej deň bolo na klinike naplánovaných viacero operácií. Predstavte si, ako sa asi museli cítiť zamestnanci zariadenia, keď pacientom povedali, že nemôžu operovať, pretože vypadla elektrina. Nakoniec sa však jeden zákrok predsa len uskutočnila - podmienky naň však boli skutočne bizarné.

Urológ z Austinu Christopher Yang mal naplánovanú vazektómiu, keď sa na klinike náhle vypol prúd. Jeden zo zamestnancov doktorvi poradil niečo šialené, no v danej situácii sa zrejme nedalo robiť nič iné. Ako záložný zdroj mal poslúžiť Yangov elektromobil Rivian R1T. Keďže chirurg mal aj dostatočne dlhý predlžovací kábel, prepojil prístroje na operačke s elektromobilom, ktoré parkovalo pred klinikou. 

"Pri rozhovore s pacientom sme mu spomenuli, že zákrok môžeme preplánovať na iný deň, alebo, ak s tým bude súhlasiť, môžeme urobiť vazektómiu vďaka napojeniu elektriny z elektrombilu. Z chuti sa na tom zasmial a súhlasil," povedal Yang pre WGLT.

Vozidlo Rivian R1T obsahuje viacero zástrčiek na 110V aj 12V. Yang sa obával, že  počas zákroku nebude mať dostatok energie, alebo že sa prísun elektriny jednoducho zastaví. Nič také sa našťastie nestalo. Prístroj si bral energiu z elektromobilu po dobu 15-20 minút. "Keď sme skončili, oznámil som to aj jeho rodine. Všetci sme sa na tom schuti zasmiali," spomína Yang. Chirurg si auto kúpil len nedávno. Najväčšie dobrodružstvo, ktoré na ňom doteraz zažil, bol výlet do Colorada. Vazektómiu ale zrejme už nič neprekoná.

Chirurgovi vypadol pred operáciou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Nie som si istý, či by sa vazektómia dala naplánovať aj s použitím tohto netradičného pomocníka. Išlo naozaj len o krízové riešenie a našťastie to všetko dopadlo dobre. Mať v zálohe takýto záložný zdroj nie je nikdy na škodu," zavtipkoval na záver Christopher Yang.
 

Viac o téme: OperáciaVazektómiaUSAAustinTExasElektrombilChristopher Yang
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu