Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Chlapec (10) hrdina: Zachránil matku, ktorá sa topila v bazéne! Dostala epileptický záchvat

Gavin zachránil matke život.
Gavin zachránil matke život. (Zdroj: YouTube/USA TODAY)

KINGSTON - Je to iba obyčajný chlapec z amerického štátu Oklahoma. Gavin Keeney sa však stal z minúty na minútu hrdinom. Piateho augusta zachránil svojej matke život. Tá dostala v osudný deň v bazéne epileptický záchvat.

Malý Gavin sa však zachoval duchaprítomne ako dospelý chlap. Ako zachytáva video, matku dotiahol k schodíkom. Neďaleko štekal pes. Na to zareagoval aj otec Lori a pribehol na pomoc. O desivej udalosti píše ABC News.

Zábery z kamery sa dostali na verejnosť iba v posledných dňoch. „Môj otec, ktorý žije vo vedľajšom dome, počul štekot, pribehol a skočil do bazéna, zatiaľ čo Gavin mi držal hlavu nad vodou,“ povedala chlapcova matka. Ďalej dodala, že kvôli ochoreniu, ktoré má, sa nikdy nekúpe sama. Záchvaty totiž máva každý deň. Gavin práve vyliezol z vody, keď to na ňu opäť prišlo.

Nebolo to však prvýkrát, čo Gavin zachránil matke život. Lori v máji minulého roka dostala záchvat pri jedle. Pritom jej zabehlo sústo a začala sa dusiť. Obdivuhodný chlapec najskôr sám vyskúšal Heimlichov manéver, na to však nemal dosť sily, preto zavolal na tiesňovú linku. Záchranári dorazili na miesto včas.

„Nie je to iba hrdina tohto dňa, každý deň je mojim hrdinom. Kvôli mne a môjmu zdravotnému stavu si toľko toho prešiel, ale zvládol to s gráciou a dospelosťou,“ povedala na záver hrdá Lori.

Viac o téme: MatkaChlapecZáchranaEpileptický záchvat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu