Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO z Ukrajiny, ktoré chytí za srdce: Vojak našiel šteniatka a medzi nimi... to je rozkošné!

Malé šteniatka ochraňujú svojimi telami mačku, ktorá práve porodila
Malé šteniatka ochraňujú svojimi telami mačku, ktorá práve porodila (Zdroj: TikTok/yaroslavlytcushun)

KYJEV - Vojna na Ukrajine nezmenila len životy ľudí, ktorí museli utiecť zo svojich domovov. Postihnutých je aj množstvo zvierat, o ktoré sa z dňa na deň už nemal kto starať. V krajine, kde sa od konca februára neustále bojuje, sa podarilo jednému z vojakov zachrániť hneď niekoľko životov.

Ukrajinský vojak Jaroslav Lutsyšyn zverejnil na svojom TikToku video, ktoré chytí každého za srdce. Okrem boja a ochrany svojej vlasti sa snaží zachrániť aj zvieratá, ktoré zostali samé. Na záberoch sa uprostred smetiska hemží kopa šteniatok, ktoré chránia mačku a jej novonarodené mláďatká, píše Mirror. 

Na ďalšom videu sú už staršie. Jaroslav sa snaží získať si ich dôveru. Psíky sú očividne šťastné, niektoré sa hrajú s mačiatkami. Príspevky majú čoraz väčšiu obľubu u širokej verejnosti. "Bože, ako už vyrástli. Robíte skvelú prácu. Všetky vyzerajú, že sú zdravé a šťastné," znel jeden z komentárov pod videom. "Autor videa je ten najmilší človek vo vesmíre," poznamenal ďalší komentujúci.

Pri úteku pred vojnou si veľa ľudí vzalo so sebou svojich štvornohých kamarátov. Niektorým sa to však nepodarilo a stovky domácich miláčikov tak zostalo na Ukrajine opustených. V máji prebiehalo obrovské úsilie na záchranu tisícok psov a mačiek z Ukrajiny. Ruskí vojaci na fronte totiž tak hladovali, že ich začali jesť. 

Kate Klymenková, asistentka veterinára v jednom zo záchranných útulkov, ešte v máji uviedla, že opustené zvieratá treba tiež zachraňovať. "V dôsledku vojny je teraz na Ukrajine veľké množstvo opustených psov a mačiek. Infraštruktúra už neexistuje a mnoho útulkov bolo zničených. Netrpia len ľudia, ale aj zvieratá." 

Viac o téme: ZáchranaPsyMačkyKyjevVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu