Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Táto párty sa nevyplatila: Kamaráti strčili mužovi pohár do.... Patália v nemocnici, lekári nevedeli, čo robiť!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

Nemiestny žart priviedol chlapíka do nemocnice. Pri popíjaní mu jeho priatelia strčili oceľový pohár do zadku. Lekárom sa predmet podarilo vybrať iba prostredníctvom komplikovaného zákroku. K podobným operáciám údajne dochádza nezvyčajne často aj v iných častiach sveta.

Lekári museli mužovi odstrániť oceľový pohár zo zadku po tom, čo ho tam v opitosti vložili jeho kamaráti. 45-ročný muž z Balipadaru v Indii bol vonku a popíjal so svojimi priateľmi v Surate v Gudžaráte, keď dostali skutočne nešťastný nápad. Muž musel neskôr vyhľadať lekársku pomoc, píše DailyStar. 

Na Lekárskej fakulte a nemocnici MKCG v meste Berhampur muž podstúpil röntgenové vyšetrenie, po ktorom lekári našli uviaznutý pohár v mužovom čreve. Pokúšali sa vytiahnuť predmet cez konečník, no ich pokusy boli neúspešné. Museli preto vykonať komplikovanú operáciu, pri ktorej prezerali pacientovo črevo. Pohár sa im napokon podarilo z mužovho tela vybrať.

Táto párty sa nevyplatila:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Muž sa po operácii zotavuje a jeho stav je údajne stabilizovaný.

Podobné prípady však nezažívajú len zdravotníci v Indii, ale aj Veľkej Británii. Podľa Národnej zdravotníckej služby (NHS) došlo k prudkého nárastu počtu intímnych operácií. Čísla ukazujú, že počet podobných prípadov sa viac ako zdvojnásobili zo 78 v roku 2016 na 184 v roku 2021.

Medzi odstránené predmety, oficiálne známe ako „rektálne cudzie telesá“, patrila napríklad záchodová kefa, nadstavec na vysávač, soľnička či dokonca cibuľa. „Ak majú ľudia problém, mali by prísť na ošetrenie bez ohľadu na nepríjemnú situáciu, v ktorej sa môžu nachádzať,“ uviedol hovorca NHS. 

Viac o téme: PohárNemocnicaLekári
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu