Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Bizarný incident na Makarskej: Bitka pred stánkom s kukuricou! Lietali päste aj poháre

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MAKARSKA - Jedna z najobľúbenejších dovolenkových destinácií v Chorvátsku bojuje každoročne s rôznymi problémami. Najnovšie nastali medzi miestnymi predavačmi v stánkoch pozdĺž pobrežia. Zasiahnuť musela dokonca bitka.

V uliciach Makarskej sa cez víkend odohral bizarný incident. Člen ochranka firmy Bilić-Erić, ktorá od vlaňajška dohliada na poriadok na verejnej pláži, sa pobil s mladým predajcom kukurice len pár metrov od pláže, píše Slobodna Dalmacija.

Letné angažmá štyroch "plážových strážcov" realizuje mestská spoločnosť "Makarska obala". Okrem iného patrí medzi jej kompetencie aj kotvenie lodí a údržba pláží. Ochrankár sa najskôr predajcovi kukurice prihovoril, no potom sa s ním pustil do bitky za bieleho dňa priamo pred kaviarňou. Muž si pritom na začiatku len pýtal od predavač občiansky preukaz alebo iný doklad totožnosti. 

Bizarný incident na Makarskej:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Podľa oficiálnej správy splitsko-dalmátskeho policajného oddelenia dostali makarskí policajti hlásenie, že ochranka najatá miestnou vládou na monitorovanie pláže zadržala jednu osobu, ktorá predávala kukuricu. Po výjazde na miesto činu polícia potvrdila, že udalosť nemala znaky trestného činu ani prečinu, ktorý by musela riešiť hliadka. Ante Bilić, riaditeľ Makarska obala, tvrdí, že prenájom štyroch licencovaných strážcov je zákonnou povinnosťou spoločnosti. "Ochrankári dohliadajú na poriadok na pláži, od ležadiel až po nelegálnych predajcov kukurice, zaisťujú bezpečnosť spoluobčanov a turistov," informoval. Bezprostredne po incidente bola činnosť bezpečnostnej služby pozastavená.

Viac o téme: PlážStánokBitkaPolícia ChorvátskoMakarska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu