Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Vodiči v rannej špičke zažili šok, keď zbadali, kto sa zjavil na ceste

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KAPSKÉ MESTO - Dopravu na predmestí Kapského mesta skomplikoval pštros. Mohutné zviera prevyšujúce automobily si vykračovalo stredom vozovky nedbajúc na premávku ani nervóznych vodičov. Podľa juhoafrického serveru The Citizen sa tak na predmestí Ottery motoristom naskytol surrealistický pohľad.

Na sociálnych sieťach sa okamžite objavili zábery nezvyklého účastníka premávky na ceste M5 často s pobaveným komentármi. "Ja by som tiež zvolil M5, hlavný ťah je v tejto dennej dobe trochu upchatý," napísal jeden používateľ služby WhatsApp. Účastník debaty na Twitteri vo všetkej vážnosti zas skonštatoval, že pštros môže slúžiť aj ako dopravný prostriedok a mohol by byť riešením v čase benzínovej krízy. Ďalší občan tak trochu kruto poznamenal, že ho bratranec pozval na víkend na pštrosiu pečienku. "Dúfam, že som nebol svedkom jeho pochúťky v akcii," stojí v tweete. 

Na jednom z klipov je vidieť, ako vodič na pštrosa trúbi a vták pomaly uhýba. Vodič Ashraf Plaatjies, ktorý bol na mieste a vedel, čo sa deje, povedal: "Tieto zvieratá vedia behať veľmi rýchlo a tiež sú poriadne hlučné. Keď som na neho zatrúbil, ukázal jazyk a dal sa do behu. Keď som kričal, aby uhol, nepríjemne zvrieskol a zamieril k M5, "opísal svoje stretnutie Plaatjies.

Všetci boli trochu zaskočení a aj keď sa incident stal ešte v stredu ráno, dodnes sa očití svedkovia nezhodli, či na ceste bol jeden pštros alebo dvaja. Belinda Abrahamová z nadácie ochrany zvierat Cape of Good Hope oznámila, že k nej sa dostali informácie iba o jednom a že tomu sa nič nestalo. Organizácia poslala na miesto svojho pracovníka, ktorý pomohol majiteľovi dostať pštrosa späť na pozemok farmy. 

Viac o téme: PštrosKapské mesto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu