Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO V americkom štáte postavili prvý kruhový objazd: Totálny chaos! Keď uvidíte, čo predvádzajú vodiči...

(Zdroj: Youtube/Recomemedur)

MOREHEAD - Po výstavbe vôbec prvého kruhového objazdu na križovatke v americkom štáte Kentucky zostali tamojší vodiči úplne zmätení. Na internet sa dokonca dostalo video, ktoré zachytáva ich paniku pri prejazde. Úradníci vysvetlili, že týmto spôsobom chcú eliminovať počet dopravných nehôd v okolí. Miestni ale nadšení nie sú.

V snahe obmedziť prípadné ďalšie nehody spomedzi zhruba štyritisíc áut, ktoré každý deň prechádzajú cez rušnú cestu na severovýchode Kentucky, urobili úradníci v meste Morehead dopravnú zmenu a na križovatku umiestnili kruhový objazd. Motoristi sú z neho ale poriadne zmätení a nevedia sa v ňom orientovať. Video zachytávajúce dopravný chaos bolo pôvodne uverejnené na Reddite 25. apríla v rámci Subreddit IdiotsInCars. "Pridali kruhový objazd blízko môjho rodného mesta. Tu je príklad toho, ako NEPOUŽÍVAŤ kruhový objazd," napísal jeden užívateľ. 

Na záberoch sa zdá, že vodiči si vyberajú ktorúkoľvek stranu cesty, ktorá im vyhovuje, a jazdia priamo cez jazdné pruhy určené pre protiidúcu dopravu. Jeden kamión napríklad odbočuje do nesprávneho jazdného pruhu, čím spôsobí katastrofálnu reťazovú reakciu, keď sa ďalšie auto viackrát zastaví uprostred kruhového objazdu. Vodič si nie je totiž istý, kam má ísť.

Miestny dopravný úrad vysvetlil, že križovatku na trasách 60 a 801 nahradil kruhovým objazdom z bezpečnostných dôvodov. "Hľadáme spôsob, ako znížiť závažnosť nehôd, ktoré sa v križovatke stali v minulosti," uviedol začiatkom mesiaca Allen Blair z Kentucky Transportation Cabinet. Dovtedajšie semafory, značky zastavenia a ďalšie zariadenia na riadenie dopravy údajne nestačili na spomalenie vodičov, úradníci preto dúfali, že nový kruhový objazd situáciu zlepší. Kentucky Transportation Cabinet dokonca na Facebooku uverejnil inštrukcie, ako ho správne používať. Spätná väzba od miestnych obyvateľov však nebola taká ústretová, pretože mnohí toto rozhodnutie označili za zbytočne vyhodené peniaze. Niektorí sa domnievajú, že pre väčšie vozidlá bude manévrovanie v "kruháči" príliš ťažké. Mnohí považujú jeho realizáciu za hlúpy plán a plytvanie peniazmi daňových poplatníkov. 

Viac o téme: Kruhový objazd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu