Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Neuveriteľný prípad: VIDEO Medveď si zvykol chodiť na pumpu, viackrát ukradol jedlo

Medveď v obchode pumpy
Medveď v obchode pumpy (Zdroj: YouTube/CBS Sacramento)

SACRAMENTO - Úradníci Kalifornského ministerstva pre ryby a divú zver zajali a deportovali čierneho medveďa, ktorý veľmi rád navštevoval samoobslužnú čerpaciu stanicu. Odkedy sa video z medvedej návštevy dostalo na internet, stalo sa hitom. Členka ochranárskej komunity ale tvrdí, že premiestnenie medveďa nebol správny krok.

Na internet sa dostali zábery z bezpečnostnej kamery zachytávajúce čierneho medveďa so zvláštnym koníčkom. Údajne rád navštevoval samoobslužnú čerpaciu stanicu v Kalifornii. Podľa úradníkov z Kalifornského ministerstva pre ryby a divú zver medveď už viackrát ukradol jedlo z čerpacej stanice Chevron na pláži Kings Beach.

Bežkyňa takmer dostala infarkt: Jej mrazivý stret s medveďom v parku zachytila kamera

Nedávno ale oznámili, že tohto nežiadúceho návštevníka zajali a deportovali na "veľkú plochu s vhodným biotopom pre medveďa". Členka ochranárskej skupiny BEAR League Anne Bryantová toto rozhodnutie ale nekvituje.

Tvrdí, že premiestnenie medveďa by mohlo ohroziť jeho život kvôli zraneniu nohy, ktoré sa nehojí dobre. „Myslím si, že to pre medveďa nie je dobré,“ povedala Bryantová. „Ak bude prevezený do biotopu iného medveďa, ten druhý sa bude správať teritoriálne. Tento medveď je ohrozený,“ varuje Bryantová.

Viac o téme: KaliforniaMedveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu