Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V roku 2050 budeme súložiť s robotmi

WASHINGTON – Experti na umelú inteligenciu sa na medzinárodnom sympóziu zhodli na tom, že najneskôr v roku 2050 budú ľudia súložiť s robotmi. Odborník na slovo vzatý David Levy totiž verí, že v tomto roku už bude ťažké rozoznať skutočného človeka od robota.

„Stlačením gombíka bude dostupný skvelý sex pre každého 24 hodín denne. Čo je na tom zlé?“ napísal Levy vo svojej knihe Sex With Robots: The Evolution of Human-Robot.

Podľa tohoto odborníka si budú s robotmi užívať hlavne tí ľudia, ktorí majú problém nájsť si skutočného partnera z mäsa a kostí, pretože sú neatraktívni alebo trpia spoločenskou izoláciou. „Sú osamelí, sú zúfalí. Myslím si, že spoločnosť bude oveľa lepším miestom na život, keď budeme mať alternatívu, ktorá ich uspokojí bez toho, aby ublížili sebe alebo iným ľuďom. Keby tu bol robot, ktorého som opísal vo svojej knihe, určite by som ho chcel vyskúšať ako sexuálnu pomôcku a nepozeral by som naň ako na niečo neobvyklé. Urobil by som to zo záujmu, nie preto, že by som potreboval nového sexuálneho partnera, som šťastne ženatý,“ vyhlásil Levy pre britský Daily Mail.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu