Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Let na Kanárske ostrovy vyvolal obrovský rozruch: Stačí, keď si pozriete VIDEO a pochopíte

(Zdroj: YouTube/La Vanguardia)

MADRID - Španielska letecká spoločnosť Iberia Express si vyslúžila kritiku za to, že že počas nedeľňajšieho letu z Madridu na Kanárske ostrovy nezabezpečila kvôli koronavírusu na palube bezpečné rozostupy medzi ľuďmi. Na sociálnych sieťach sa objavili videá, na ktorých sa rozhorčení cestujúci v úplne zaplnenom lietadle sťažujú personálu.

"Kde je bezpečná vzdialenosť? Kto za toto zodpovedá? Zavolajte kapitána, políciu, nech dajú Iberii pokutu!," prekrikovali sa pasažieri letu smerujúceho na ostrov Gran Canaria. Na margo videí a fotografií zachytávajúcich situáciu na palube sa vyjadrila aj regionálna vláda Kanárskych ostrovov, ktorá vyzvala leteckú spoločnosť, aby dodržiavala bezpečnú vzdialenosť medzi cestujúcimi.

Iberia Express si ale nemyslí, že by spravila niečo zlé. Háji sa tým, že pravidlá bezpečnosti vyhlásené vládou v polovici marca kvôli núdzovému stavu dodržiava, a že naviac čistí vzduch v lietadle špeciálnymi filtrami. Dotyčné vládne nariadenie však stanovuje, že prevádzkovatelia verejnej dopravy musia zaistiť "maximálne možné oddelenie cestujúcich". 

Od vyhlásenia núdzového stavu sa znížila v Španielsku frekvencia vnútroštátnych letov, pretože vláda obmedzila voľný pohyb ľudí. Už dva mesiace môžu obyvatelia krajiny ísť len na nákup potravín, k lekárovi a do práce. Koncom apríla povolili úrady vychádzky deťom a od 2. mája už môžu ísť na prechádzky, na bicykel alebo si zabehať všetci, okrem osôb infikovaných koronavírusom. Cestovanie mimo domovskú provinciu je ale stále zakázané, až na výnimky, zdôvodnené napríklad pracovnými povinnosťami, čo bol aj prípad cestujúcich nedeľňajšieho letu na Kanárske ostrovy. 

Viac o téme: LietadloAerolinkyKoronavírusIberia express
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu