Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

NASA zverejnila satelitné snímky Kalifornie: Tú nádheru vidno až z vesmíru!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Návštevníci údolia Antelope Valley v Kalifornii za normálnych okolností v tomto ročnom období obdivujú lokalitu zaplavenú kvitnúcimi divými makmi. Kvôli pandémii je ale celá oblasť momentálne uzatvorená. Pohľad na kvitnúcu nádheru tak ľuďom sprostredkovala aspoň NASA.

Každú jar žiari údolie Antelope Valley odtieňmi oranžových a červených kvetov slncovky kalifornskej z čeľade makovité, ktorá je zároveň označovaná za národný kvet Kalifornie. Vždy v tomto období sem prúdia húfy návštevníkov aj miestnych obyvateľov, aby sa pokochali obrovským rozkvitnutým farebným kobercom tiahnucim sa celým údolím. Kvôli súčasným opatreniam je však tento rok lokalita uzatvorená. 

NASA zverejnila satelitné snímky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Pracovníci výskumného centra NASA, Armstrong Flight Research Center, sa preto rozhodli, že ľuďom sprostredkujú kvitnúcu nádheru prostredníctvom satelitných snímok. Výrazná farba kvetov slncovky farbí prostredie na oranžovo tak výrazne, že to dokonca vidno až z vesmíru. 

NASA zverejnila satelitné snímky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: nasa)

NASA zverejnila satelitné snímky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: nasa)

Vedenie národného parku predpokladá, že vďaka výdatným jarným zrážkam vydržia kvety dlhšie nežž obvykle a tohtoročnú sezónu označili za superkvitnúcu". Je preto škoda, že ju nemôžu obdivovať turisti. Okrem záberov NASA však môže byť pre nich aspoň malou náhradou aj živý kamerový videozáznam dostupný na stránke parku, ako aj virtuálna prehliadka kvitnúceho údolia so sprievodkyňou Jean Rhyneovou.

Viac o téme: KvetyKaliforniaNasa údolieAntelope Valley
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu