Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Žena (†66) s rakovinou zomrela príšernou smrťou: Počas operácie horela ako fakľa!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BUKUREŠŤ - Rumunská tlačová agentúra MEDIAFAX informovala o prípade staršej ženy, ktorú lekári počas operácie podpálili "ako fakľu". Žena trpela rakovinou pankreasu. Lekári použili dezinfekčný prostriedok na báze alkoholu a súčasne elektrický skalpel. Ten spálil všetok dezinfekčný prostriedok na tele pacientky.

Šesťdesiatšesťročná žena s rakovinou pankreasu sa stala obeťou lekárskej nepozornosti. V nemocnici Floreasca v Bukurešti 22. decembra podstúpila zákrok, ktorý dopadol fatálne. Chirurgovia totiž použili dezinfekčný prostriedok na báze alkoholu a následne elektrický skalpel. Telo pacientky okamžite vzbĺklo ako fakľa. V dôsledku incidentu utrpela popáleniny na 40 percentách svojho tela a počas nasledujúcich dní umrela.

"Pacientka niekoľko sekúnd horela ako fakľa, zdravotná sestra na ňu preto vyliala misku s vodou," uviedol rumunský politik Emanuel Ungureanu. Vo svojom príspevku ďalej píše, že jeden z vrátnikov v nemocnici zacítil silný dym vychádzajúci z izby číslo 1. Keď do nej vošiel, videl na podlahe veľa vody a všetci naokolo mali strach. Úrady aj nemocnica teraz ukazujú prstom jeden na druhého v snahe objasniť, ako došlo k tejto tragickej udalosti. 

Žena (†66) s rakovinou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Lekári tvrdia, že žena bola údajne alergická na jódový dezinfekčný prostriedok, preto ako alternatívu použili prostriedok na báze alkoholu. Ungureanu však o tom pochybuje, pretože lekári vraj nevykonali žiadne alergiologické testy. "Problém je v tom, že použitie tohto dezinfekčného prostriedku v kombinácii s elektrickým skalpelom je v Rumunsku zakázané," vysvetlilo rumunské ministerstvo zdravotníctva.

Existuje tiež veľa otáznikov, kto bol v čase nehody na operačnej sále. Jeden z chirurgov vyhlásil, že, že v tom čase nebol v nemocnici. Ungureanu ale tvrdí, že má dôkazy svedčiace o opaku a na lekára podal trestné oznámenie. Bez ohľadu na to, kto je na vine, incident poukazuje na rozpadávajúci sa systém zdravotnej starostlivosti v Rumunsku, ktorý je zmarený nedostatkom financií, zamestnancov či korupciou. Rumunská zdravotná starostlivosť patrí v Európe medzi tie najhoršie a v posledných rokoch ju sprevádzalo množstvo škandálov.

Viac o téme: OperáciaRumunskoPacientkaPochybenie lekárov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu