Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO Živý plot ukrýva obrovské prekvapenie: Do tohto domu nesmie nikto vstúpiť!

Lavender Cottage Zobraziť galériu (4)
Lavender Cottage (Zdroj: profimedia.sk)

CORNWALL - Obrovský živý plot skrýva opustenú chalupu v hodnote v prepočte za viac ako 260-tisíc eur. Kupujúci do chalupy nemôžu vstupovať za žiadnych okolností, keďže je takmer v dezolátnom stave. Lavender Cottage v St Agnes v anglickom grófstve Cornwall je prístupná len pre tých, ktorí sa do nej doplazia po rukách a kolenách.

Lavender Cottage sa nachádza na hlavnej ceste, napriek tomu je viditeľná len strecha a komín, ktorý vykúka sponad zarasteného živého plota. Malá nehnuteľnosť je rozdelená na dve polovice schodiskom, ktoré rozdeľuje vtedajšiu spoločenskú miestnosť a kuchyňu. Schody vedú na poschodie, kde boli kedysi dve spálne. V kuchyni zostala stará chladnička a mraznička, dokonca aj starý kuchynský riad. 

FOTO Živý plot ukrýva
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Lavender Cottage bola v roku 1993 vymazaná z daňového registra, pretože ju úrad v tom čase označil za značne zanedbanú. V roku 1996 bola schválená žiadosť na rozšírenie priestorov a v roku 2002 bola podaná ďalšia žiadosť na kompletné zrekonštruovanie Lavender Cottage. Plány však nikdy neboli zrealizované, chalupa preto celé roky chátrala.

Levander cottage v Cornwalle.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Napriek tomu, že nehnuteľnosť je pre väčšinu kupcov príliš drahá, o Lavender Cottage je stále veľký záujem. Minulý rok niekto Rade Cornwallu navrhol úplné zdemolovanie chalupy a vybudovanie novej nehnuteľnosti. Chalupa sa však nachádza v oblasti, kde by bola akákoľvek iná stavba neakceptovateľná. 

FOTO Živý plot ukrýva
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)


Čítajte aj: FOTO Adam zašiel do parku, už nikdy nebude ako predtým: Nakazil sa tam poriadnym svinstvom


Rada Cornwallu pravdepodobne nikomu neschváli žiadosť na to, aby v Lavender Cottage mohol bývať či akokoľvek modifikovať pozemok. „Ak máte v úmysle pristúpiť k vývojovému návrhu týkajúceho sa nehnuteľnosti, odporúčame si najprv zaistiť certifikát, ktorý preukáže, že existujúca stavba je v skutočnosti legálna,“ píše sa v liste, ktorý Rada Cornwallu poslala potenciálnemu kupcovi. 

Viac o téme: Chalupa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu