Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Manželia si na dovolenke prenajali byt cez Airbnb: Našli ich mŕtvych, neviditeľný zabijak

Manželia sa z dovolenky už nevrátili Zobraziť galériu (2)
Manželia sa z dovolenky už nevrátili (Zdroj: Facebook/Eric Winders)

NEW YORK - Tragický koniec mala dovolenka manželov z New Yorku. V mexickom meste San Miguel de Allende totiž na oboch seniorov čakala smrť v byte, ktorý si prenajali cez Airbnb. Nehybné telá nešťastníkov tam našiel majiteľ nehnuteľnosti. Momentálne sa ich príbuzní snažia previezť späť do vlasti.

Edward Winders a Barbara Mollerová (obidvaja 76 rokov) si nedávno vyrazili na dovolenku do Mexika. V meste Miguel de Allende v centrálnej časti krajiny si cez službu Airbnb prenajali byt. Jeho majiteľovi bolo divné, že Američanov už niekoľko dní nevidel, preto sa 24. novembra rozhodol byt skontrolovať.

Tam ho čakal desivý obraz, obaja seniori boli mŕtvi. Pitva neskôr preukázala, že zomreli pravdepodobne už 15. novembra, a to na otravu oxidom uhoľnatým, ktorý sa uvoľňoval z vykurovacej jednotky. Vyšetrovanie neskôr potvrdilo, že v prenajatej nehnuteľnosti chýbal detektor tohto bezfarebného plynu, ktorý je označovaný ako tichý zabijak, pretože nezapácha a nie je preto možné identifikovať ho.  

Manželia si na dovolenke
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Eric Winders)

"Nepozdávalo sa mi, že sa otec dlhšie neozval. Písal mi každý deň a zrazu zostalo ticho," hovorí syn zosnulého Eric. Všetko sa dozvedeli, až keď z veľvyslanectva kontaktovali jeho sestru Jennifer. Zákony na ochranu súkromia navyše bránili mexickým úradom bez notárskeho overenia podávať skontaktovaným príbuzným bližšie informácie, pretože bolo iba ťažko overiteľné, či ide skutočne o deti pozostalých.

Zúfalí súrodenci boli navyše miestnou políciou vyzvaní, aby problém s telami začali riešiť do 48 hodín, inak budú ich rodičia podľa platných zákonov pochovaní v spoločnom hrobe. "Začali sme panikáriť. Naši chceli byť spopolnení. Okamžite sme preto vycestovali do Mexika," pokračuje Eric, ktorý náklady celej akcie odhaduje na 15 000 dolárov.

Turistka si na víkend prenajala dom v Las Vegas: To, čo našla v garáži, ju totálne odrovnalo

Komunikáciu s úradmi vraj komplikuje aj jazyková bariéra. Obe deti sa spoliehajú na to, že situáciu im pomôže vyriešiť aj zbierka GoFundMe, vďaka ktorej už zhromaždili 12 000 dolárov. "Moji rodičia zomreli úplne zbytočne. Keby bol v tom dome detektor oxidu uhoľnatého, upozornil by ich na nebezpečenstvo. Skontrolujte si bezpečnosť vašich domovov a dovolenkových bytov a chráňte si svoje rodiny," dodal nešťastný syn. Prípad jeho rodičov nie je prvý a v Mexiku už na otravu týmto plynom zomrelo viac turistov.  

Viac o téme: MexikoOtravaOxid uhoľnatýAirbnb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu