Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Pannu (17) vydražili jej rodičia za najvyššiu ponuku: TOTO za ňu zaplatil bohatý podnikateľ

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

JUBA - Nepošpinená nevesta z južného Sudánu bola predaná svojmu uchádzačovi za 500 kráv, tri autá a 7500 libier. Tínedžerku vydali 9. novembra jej rodičia za bohatého podnikateľa. Ten totiž vyhral facebookovú vojnu s ďalšími štyrmi záujemcami.

Rodina prostredníctvom Facebooku predala svoju sedemnásťročnú dcéru Nyalong Ngong Deng Jalangovú, ktorá bola ešte panna. "Súťaž" vyhral podnikateľ menom Kok Alat zo Sudánu. O priazeň dievčaťa sa uchádzali ďalší štyria muži, medzi nimi aj vysokopostavený štátny úradník či zástupca guvernéra David Mayom Riak, ktorý ponúkol 250 kráv ako veno. Kok zaplatil za svoju vyvolenú 500 kráv, tri autá a 7500 libier. Na fotografii z ich svadby sedí nevesta pri svojom manželovi, ktorý mal v minulosti deväť žien. Neusmieva sa, neprejavuje žiadne emócie. 

FOTO Pannu (17) vydražili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Akec Malith Biardit)

Príspevok o aukcii bol z Facebooku neskôr vymazaný a rodina si musela na stránke zrušiť svoje účty. "Akákoľvek forma obchodovania s ľuďmi v podobe postov, reklám alebo skupín je na Facebooku zakázaná," povedal jeho hovorca. 

FOTO Pannu (17) vydražili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Lemeriga Fadhil)

Situácia sa nepáči ani vysokému predstaviteľovi južného Sudánu, Georgovi  Otimovi. "Toto barbarské používanie technológie pripomína trh s otrokmi. To, že sa dievčatá predávajú na svetovo najväčšej sociálnej sieti, je v dnešnej dobe neuveriteľné," skonštatoval. Podobné vená sú v Sudáne bežné. Zarážajúce je však to, že sa rodina pozerala na svoju vlastnú dcéru ako na objekt, nie ako na žijúcu ľudskú bytosť. Monica Adhuie z Národnej aliancie pre právničky južného Sudánu uviedla, že dražba je šokujúca a smutná. "Tieto praktiky sú hrubým porušením ľudských práv a porušením práv dieťaťa." 

Viac o téme: DražbaPannaSudán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu