Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rekordmani, z ktorých sa vám zatočí hlava: VIDEO Bizarné výmysly a telesné proporcie

Ayanna Williamsová a jej dlhé nechty
Ayanna Williamsová a jej dlhé nechty (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - 83-ročný Jim Arrington z Los Angeles sa stal najstaršou osobou na svete, ktorá sa kedy zúčastnila profesionálnej kulturistickej súťaže. Belgičan Jeff Peeters sa môže voziť po Bruseli na bicykli s hmotnosťou 850 kilogramov a Číňanka Jou Ťien-sia udivovala ľudí vo svojom okolí riasami pomaly až po bradu. Portréty všetkých troch a mnohých ďalších zdobia najnovšie vydanie Guinnessovej knihy kníh za rok 2018.

Nemecko sa môže pýšiť novým Guinnessovým rekordom: Parádne dielo na FOTO

Čitatelia zaujímajúci sa o úžasné výkony, výtvory alebo telesné proporcie v nej nájdu napríklad ženu, ktorej nechty na desiatich prstoch merajú dokopy päť a pol metra. Rekord "zdedila" po svojej konkurentke, ktorá mala nechty celkovo o tridsať centimetrov dlhšie, ale uprednostnila praktický život pred členstvom v rekordnej spoločnosti a ostrihala si ich.

Najvyšším účesom sa môže pochváliť Benny Harlem z Los Angeles, ktorý by mohol konkurovať slávnej seriálovej postave Marge Simpsonovej. Svoje vlasy si Harlem vyčesáva do výšky 130 centimetrov nad temenom hlavy.

Nechýbajú ani zástupcovia zvierat. Najvyššou domácou mačkou bola vyhlásená Arcturus Aldebaran Powers z Michiganu, ktorá pri stoji na zadných so svojimi 50 centimetrami bez problémov dočiahne na kuchynskú linku. V dĺžke chvosta však nemôže súperiť s kocúrom Cygnusom z rovnakého amerického štátu, ktorého chlpatá ozdoba dosahuje dĺžku 44 centimetrov.

Viac o téme: Guinnssova kniha rekordov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu