Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Matka rozhorčila ostatných rodičov na Facebooku: Nechápu, ako tak môže vychovávať svojho syna

Crystal vychováva svojho syna po svojom Zobraziť galériu (2)
Crystal vychováva svojho syna po svojom (Zdroj: Facebook)

NEW YORK - Matka svojho syna vzdeláva sama, avšak spôsob učenia sa môže niekomu zdať nepochopiteľný. Namiesto toho, aby ho učila naozaj základné veci, ktoré ovláda každý z nás, ako je čítanie, písanie či počítanie, s ním stavia lego, aby rozvíjal svoju motoriku. Na druhej strane to prvé spomínané sa predsa naučí v škole, nie?

Crystal Loweryová zdieľala svoje rozhodnutie na Facebooku, kde vyvolalo neskutočnú rozpravu medzi ostatnými rodičmi. Američká komička totiž odmieta učiť svojho syna čítať, pretože je až príliš zaneprázdnený tým, že sa učí stavať lego. Píše, že si rozvíja iné dôležité zmysly, ako sú napríklad chápanie ekosystémov, flóry a fauny, či aby sa vedel ospravedlniť a rešpektovať ostatných

"Nechcem učiť svojho syna čítať. Učím ho, aby bol dobrý v športe, aby bol zdvorilý voči ostatným a učím ho, ako má stavať lego, kocky a iné stavebnice. Učím ho loziť, tancovať, cvičiť karate, čiže namiesto sedenia mu rastú svaly. Učí sa, ako sa má starať o svoje veci. Tak napríklad cez noc si zabudol vonku knihu, ktorá zmokla, vďaka čomu v budúcnosti bude vedieť, že si má na ňu dávať lepší pozor."

Crystal syna tiež učí, ako by si mal budovať svoj silný charakter. Chce, aby bol kreatívny, a to tak, že napríklad kreslí vlastné obrázkové knihy plné monštier. "Ďalej sa mu snažím vštepiť, že kľúčom k šťastiu je brať všetko ako dar a nesťažovať sa na to, čo chýba. Učím ho, ako by sa mal ospravedlniť, prekonať svoje zranené ja a snažiť sa vyriešiť problém prostredníctvom otvorenej konfrontácie. Učí sa odpúšťať, aby pochopil, že každý raz spravíme nejakú chybu," pokačuje Loweryová. 

Matka rozhorčila ostatných rodičov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Jej nezvyčajný prístup učenia znepokojil ostatných na Facebooku, ktorí len krútili hlavami. "Prečo by sa nemohol naučiť čítať a popri tom sa učiť všetko ostatné?," napísal jeden z užívateľov na sociálnej sieti. Možno preto, že čítať a písať sa učia deti v škole a nemusia to vedieť robiť niekoľko rokov predtým, ako do nej začnú reálne chodiť. 

Viac o téme: Výchova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu