Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Barman prezradil, čo sa naozaj deje v dovolenkovom rezorte v Bulharsku: Nie je to tam normálne

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SLNEČNÉ POBREŽIE - Na Slnečnom pobreží v Bulharsku museli pod nátlakom z vyšších miest zrušiť známy letný festival. Bývalý barman, ktorý v letovisku pracoval dve sezóny, sa vraj vôbec nečuduje. Vyvádzanie turistov v tejto letnej destinácii prirovnáva k divokému šialenstvu a niet divu, že domácim obyvateľom dochádza trpezlivosť.

Dvadsaťriročný John Magilton z welšského mesta Swansea odpracoval ako barman letné sezóny 2015 a 2016 na Slnečnom pobreží v Bulharsku. Práve táto lokalita sa stala v posledných rokoch veľmi obľúbenou u mladých Britov. "Videl som ľudí, ktorí zaspávajú v kluboch a na iných podivných miestach. Rovnako tak bolestivé pády v opilosti, vyvrtnuté členky, krvavé chodidlá po potulkách bez topánok nočnými ulicami," opisuje správanie turistov.

Barman prezradil, čo sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

V miestnych baroch vraj nikto nemá problém s nahotou a je na dennom poriadku stretávať tancujúcich mladých ľudí podgurážených alkoholom. "Nekonečný hluk, nekonečná párty, nekonečné popíjanie, nekonečná zábava, doslova masová nahota  a nijaký ohľad na iných," tak komentuje správanie mladých Britov. Ceny alkoholu sú vraj v porovnaní s inými európskymi letoviskami veľmi nízke, a preto Slnečné pobrežie priťahuje tak veľa tínedžerov. "Je super, keď sa mladí bavia a tancujú. Ale nie je normálne skákať nahý po bare a vrieskať. A tam je to bežné," spomína John na svoju bývalú prácu.

Barman prezradil, čo sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Mladík týmto reaguje na nariadenie bulharského predsedu vlády Valeria Simeonova, ktorý prinútil organizátorov letného festivalu Sunny Beach's Solar Summer 2017, aby ho zrušili. Urobil tak na naliehanie domácich obyvateľov, ktorí už majú všetkého dosť. "Vôbec sa nečudujem, že im dochádza trpezlivosť," povedal bývalý barman. Podpredseda vlády sa dokonca na Slnečné pobrežie vybral a navštívil dva bary, do ktorých boli privolané policajné hliadky kvôli výtržnostiam. Pre nadmerný a neznesiteľný hluk museli ukončiť aj jednu z diskoték. Možno práve tieto okolnosti Simeonova prinútili, aby sa postaral o zrušenie spomínaného festivalu.

Šialená dovolenka na Malorke: Zvrhlý sex, močenie a pľuvanie opitých turistov na ulici!

„Musíme urobiť všetko pre to, aby sme do krajiny pritiahli solventných turistov. Jedine tým zvýšime kvalitu cestovného ruchu," vyhlásil sa Simeonov. Na druhej strane je stanovisko hlavného organizátora  Ivana Doncheva, ktorému účasť na podujatí prisľúbili také hviezdy ako Fatboy Slim a Pete Tong. "V časoch sociálnych sietí sa správy budú šíriť ako blesk po celom svete a budú mať veľmi negatívny vplyv na obraz Bulharska a na nás ako organizátorov," vyjadril svoje sklamanie. 

Viac o téme: BulharskoTuristiSlnečné pobrežie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu