Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Namiesto krásnej dovolenky pokuta! Ani len netušíte, v akých destináciách číhajú nástrahy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Dovolenka je čas, počas ktorého si chce človek najmä oddýchnuť. Ak sa však chystáte tráviť svoje vzácne voľné dni na týchto miestach, buďte opatrní. V mnohých destináciách sú zakázané veci, aké by ste nečakali!

V zozname sa nájde niekoľko lokácií, v do ktorých nahliadnu aj Slováci, či už je to Chorvátsko, Španielsko či Francúzsko. Obzvlášť si ale treba dávať pozor v Taliansku, kde môžu mať úrady problémy s pieskami z hradu, mračením sa, bozkávaním v aute či veľkými výstrihami. 

Pozrite sa na zoznam najčudnejších zákazov:

1.) Ak ste plánovali prechádzku po plážach slnečného talianskeho ostrova Capri v drevákoch či iných hlučných topánkach, odporúčame zmeniť plány. Dovolenkujúci pár za to dostal pokutu.

2.) Vo Florencii nesmú ľudia sedieť na schodoch kostolov, pretože na nich nechávajú odpadky. Z tohto dôvodu starosta mesta Dario Nardella nariadil, aby bola na schody špliechaná voda.

Pravidelným chodením po schodoch
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

3.) V Miláne si turisti zas neurobia selfie prostredníctvom tzv. „selfie tyčí", ktoré sú v meste zakázané. Na návšteve tohto historického mesta taktiež odporúčame nemračiť sa - to je zakázané tiež.

4.) Na pláži pri meste Eraclea neďaleko Benátok nie sú povolené zámky z piesku. Prechádzajúcim sa ľuďom vraj prekáža pri chôdzi.

5.) V Portugalsku je zas potrebné dať si pozor na to, v akej obuvy šoférujete. Riadenie vozidla v žabkách by vás mohlo vyjsť draho, je totiž zakázané.

Obľúbenosť žabiek by mala
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinsktock.com)

6.) Na niektorých plážach v Španielsku, na Sardínii či v Toskánsku je zakázané obsadzovať si miesta.

7.) Ak si chcete zabehať v Burundi, dávajte si pozor, aby vás nik nevidel. Jogging je totiž od roku 2014 považovaný za „akt vojny" a hrozí vám zaň väzenie.

8.) Počas návštevy Filipín radšej nespomínajte herečku Claire Danes. Po tom, čo v interview kritizovala hlavné mesto krajiny Manilu, zakázali na tomto ostrove všetky jej filmy.

9.) V mestečku Eboli v Taliansku sa bozkávanie v aute neoplatí. Môžete za to dostať pokutu až vo výške 500 eur.

Bozkávanie v aute
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: pixabay.com)

10.) Po zatmení slnka vám na Havaji, vysnenej lokácii množstva ľudí, neodporúčame spievať.

11.) Opatrnosť si treba so sebou vziať aj na návštevu mesta Castellammare di Stabia, ktoré leží južne od Neapola. Zakázané sú minisukne, príliš veľký výstrih, nadávanie na verejnosti, ležanie na lavičkách či lezenie po stromoch.

12.) Chorvátske mestečko Hvar má už opilcov dosť a preto zaviedlo nové zákazy pre dovolenkárov. Za vstup do centra v plavkách zaplatíte až 600 eur, budete svojimi alkoholovými excesmi či veľmi rušivým správaním obťažovať okolie, zaplatíte až 700 eur.

Viac o téme: Dovolenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu