Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Turisti na pobreží prišli o rozum? Kvôli SELFIE utrápili na smrť mláďatko delfína

Ako vôbec mohli? Zobraziť galériu (3)
Ako vôbec mohli? (Zdroj: profimedia.sk)

ALMERÍA - Pri týchto záberoch vám bude krvácať srdce. Necitliví turisti na pobreží Španielska vytiahli mláďatko delfína a hodiny sa s ním fotili. Po nekonečnom trápení bez vody a z vysilenia zahynulo.

FOTO Otcovi už úplne preplo: Svojho synčeka takmer zabil kvôli totálnej hlúposti

Mláďatko delfína, ktoré ešte stále pilo materské mlieko, zahynulo, keď ho turisti vytiahli z mora, nechali bezcitne ležať na súši, pričom sa s ním fotili. Niekoľko hodín ležalo na slnku, na pláži pri pobreží južného Španielska. K bezcitným dospelým sa dokonca pridali aj deti, ktoré sa ho dotýkali. Do obľúbeného dovolenkového rezortu v provincii Almería, ktorá je dovolenkovou destináciou najmä Angličanov, prišli záchranári, avšak príliš neskoro. Delfín bol už pri ich príchode mŕtvy.

FOTOGRAFIE NIE SÚ VHODNÉ PRE ĽUDÍ  S CITLIVOU POVAHOU!

Equinac - skupina, ktorá chráni voľne žijúce morské zvieratá v tejto oblasti, túto otrasnú správu zdieľala vo svojom profile na Facebooku. Kritizovala turistov, ktorí boli fotením selfie s mláďatkom načisto posadnutí. Stále však nie je jasné, akých národností boli títo bezcitní vrahovia.

Turisti na pobreží prišli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Equinac na Facebooku píše, že stovky dovolenkujúcich sa ponáhľali smerom k zvieraťu, chceli si ho odfotiť, preto ho vytiahli z vody. Ochranári zo skupiny Equinac však prišli príliš neskoro - len o 15 minút, ale zviera tak či tak bolo mŕtve.

„Na tých fotkách bolo vidieť, že sa delfína dotýkajú deti a dokonca mu zakrývajú nozdry. Tieto zvieratá sú veľmi náchylné na hluk a stres, čiže keď sa okolo neho zoskupilo toľko ľudí a ešte ho dokonca ťahali von z vody, musel to byť preň strašne obrovský šok. Avšak netvrdíme, že títo ľudia sú zodpovední za to, čo sa mu stalo. Možnože bolo mláďa choré alebo stratilo svoju matku, bez ktorej neprežilo. Ale dotyky ľudí a blesky fotoaparátov mu museli spôsobiť veľký stres," uviedli v Equinac.

Turisti na pobreží prišli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Taktiež povedali, že mali volať záchranárov. „Možno by sa im nepodarilo mláďa zachrániť, ale skúsiť by to mohli, ak by prišli včas.“ Prípadom sa zaoberá miestna prokuratúra - snaží sa zistiť, kto úbohé zviera vytiahol von z vody.

Viac o téme: MláďaDelfínUhynutieŠpanielskoSelfie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu