Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nájdete dve odpovede na jednoduchú matematickú úlohu? Len jeden z tisíc ľudí to dokáže

Zvládnete to?
Zvládnete to? (Zdroj: Wikr)

LONDÝN - Na prvý pohľad sa môžu zdať nasledujúce príklady ako z učiva pre prvé triedy základných škôl, no nie všetci majú na to, aby matematickú hádanku zvládli. Obzvlášť, ak ide o to, aby sa k správnemu výsledku dokázali dopracovať dvoma odlišnými spôsobmi.

Táto HÁDANKA privádza internet do šialenstva: Dokážete ju vylúštiť?

Internetových užívateľov v týchto dňoch zamestnáva matematický rébus, nad ktorým musia ponamáhať svoje mozgové závity, pretože ho vraj dokáže vyriešiť iba jeden z tisíc ľudí.

Zvyčajne je totiž iba jedna správna odpoveď na matematickú otázku, ale dve riešenia sú zdá sa pre niektorých príliš tvrdý oriešok.

Test zo stránky Wikr si vyžaduje, aby jeho lúštiteľ prišiel na to, aké pravidlo bolo uplatnené v prvom riadku a potom ho aplikoval aj na ostatné riadky. Tak dospeje ku konečnému riešeniu. Teda k dvom riešeniam.

Nájdete dve odpovede na
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Wikr)


1. riešenie

Poďme na to. 1 + 4 = 5, o tom nie sú hádam žiadne pochybnosti. Výsledné číslo treba potom pridať k rovnici v druhom riadku a vznikne nám: 2 + 5 + 5, čím získame odpoveď 12. Ďalej postupujeme podľa tejto logiky a výsledok pripočítame k tretej rovnici: 3 + 6 + 12, čo sa rovná 21. Výsledok opäť pripočítame k rovnici v poslednom riadku: 8 + 11 + 21 a dostaneme konečný celkový súčet 40.

2. riešenie

Výsledok päť z prvého riadku sa dá podľa tvorcov matematickej hádky dosiahnuť aj vynásobením oboch čísel a pripočítaním prvého čísla, čiže 1 x 4 + 1 = 5. Pravidlo opakujeme v druhom riadku: 2 x 5 + 2 je 12. To isté urobíme aj v treťom príklade: 3 x 6 + 3 dostaneme 21. Vo štvrtom riadku nám teda vyjde konečná odpoveď: 8 x 11 + 8 = 96.

Viac o téme: HádankaMatematický príkladRébus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu