Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Babička (83) šoférovala domov, malo to trvať pár minút: Neodbočila a skončila v...

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LARKHALL - Staršia Angličanka cestovala niekoľko sto kilometrov do Škótska úplne zbytočne len preto, lebo zabudla odbočiť. Namiesto pár minút, ktoré mala trvať pôvodná cesta, tak strávila za volantom hodiny.

Osemdesiattriročná Valerie Johnsonová bola objednaná na vyšetrenie v nemocnici v anglickom grófstve Worcestershire. Po tom, ako ho absolvovala, sa vybrala späť domov. Ten bol vzdialený len zhruba desať kilometrov, no to by seniorka nemohla po ceste zablúdiť. Pomýlilo ju dopravné značenie, čo spôsobilo, že neodbočila tam, kde mala, ale pokračovala v ceste na diaľnicu M6 smerujúcu na sever až do Škótska. 

Babička (83) šoférovala domov,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Johnsonovej dobrodružná cesta skončila až krátko pred jednou hodinou ráno, keď jej došiel benzín. Zastala pred domom, kde si dôchodkyňu všimli jeho obyvatelia. Zavolali ju dovnútra a nechali u seba prenocovať. Valerina rodina medzičasom zalarmovala políciu, pretože netušila, prečo sa nevrátila z nemocnice domov. Jej cesta mala trvať len približne desať minút, no namiesto toho šoférovala osem hodín. Vraj si vôbec neuvedomila, že to bolo až tak dlho. Jednoducho keď videla, že stále nie je doma, tak pokračovala v ceste. 

"Zavolala mi mamina suseda a povedala, že sa nevrátila domov. Bála som sa, že mala nehodu, tak sme kontaktovali políciu. Tá mi oznámila, že zaznamenala jej auto na diaľničnej kamere pri Prestone (mesto na severe Anglicka, pozn. red.). Povedala som, že to nemohla byť ona, lebo nenávidí šoférovanie a tak ďaleko by nešla, lebo býva len pár kilometrov od nemocnice. Ale bola to ona, tak sa do prípadu musela vložiť aj škótska polícia," uviedla Johnsonovej dcéra Karen pre denník Daily Record. 

Babička (83) šoférovala domov,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Nakoniec všetko dobre dopadlo a Valerie v škótskom meste Larkhall vyzdvihli príbuzní. Starenka je okrem toho, že trpí cukrovkou, úplne v poriadku. 

Viac o téme: Šoférovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu