Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najbližšie hodiny budú magické: Noc čarodejníc je mimoriadna na plodenie a nespútané radovánky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: foto: archiv)

BRATISLAVA - Čaká nás najmagickejšia noc v roku, známa je aj ako pálenie čarodejníc. Podľa predkov majú práve v noci z 30. apríla na 1. mája zlé sily väčšiu moc ako inokedy. Tešiť sa môžu najmä partneri, noc je totiž sprevádzaná silnou sexuálnou energiou.

Práve dnešná noc je známa aj ako Noc čarodejníc, Filipojakubská noc, Valpuržina noc alebo Beltine. V minulosti sa táto noc slávila počas splnu, ktorý sa najviac blížil dňu presne medzi dňom jarnej rovnodennosti a letným slnovratom.

Oslava plodnosti

Ako pripomína portál tn.nova.cz, táto noc patrila k jednému z najväčších pohanských sviatkov. Silneli zlí duchovia a ľudia verili, že sa otvárajú jaskyne a podzemia, v ktorých sú ukryté poklady. Aby sa človek pred zlými silami ochránil, mal by mať pri sebe kvet papradia. Hlavným zmyslom sviatku je ale oddávna oslava plodnosti.

Najbližšie hodiny budú magické:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock)

So začiatkom kresťanstva začali ľudia zlých duchov zamieňať za čarodejnice, preto hovoríme o pálení čarodejníc. Na ochranu pred týmito bytosťami ľudia zapaľovali ohne, metly a vyhadzovali ich do výšky ako lietajúce čarodejnice. Popol potom pôsobil blahodárne na úrodu. Ľudia mali cez oheň skákať, aby si zaistili mladosť a plodnosť.

Dnes počnete šťastné deti 

Noc čarodejníc je magická a mimoriadne plodná. Podľa povier, deti počaté dnes v noci budú celý život šťastné. Starí Kelti tvrdili, že v tento večer sa prebúdzajú sexuálne sily. Ide o vhodný čas na hľadanie novej lásky. Ak máte problémy vo vzťahu, počas týchto dní to môžete zlepšiť.  

Najbližšie hodiny budú magické:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Upozornenie. Obsah nie je vhodný pre osoby mladšie ako 18 rokov. 

Nespútané milovanie

Naši predkovia to vedeli, preto sviatok oslavovali nespútaným milovaním. Dokonca v túto noc aj vydaté ženy a ženatí muži mohli odhodiť všetky zábrany a užiť si sexuálne dobrodružstvo s náhodným partnerom. Partneri sa milovali v prírode, tým jej zabezpečovali úrodu.

Niektorí veria, že filipojakubské ohne očisťujú a majú moc zničiť všetko zlé. Ľudia by si dnes mali spísať zoznam negatívnych vecí, ktorých sa chcú zbaviť, a večer spáliť. Ak chcete byť do konca roka šťastní, mali by ste ráno na 1. mája vybehnúť na kopec a počkať na východ slnka. Prvé lúče vám vraj požehnajú. A na záver rada najmä pre ženy. Ak chcete byť krásne, tvár by ste si mali umyť v rannej rose.  

 

Viac o téme: Magická nocPálenie čarodejníc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu