Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena varuje: Čítajte poriadne letáčiky, aj informácie malými písmenami, inak dopadnete takto

Elise skončila s nepeknými popáleninami Zobraziť galériu (2)
Elise skončila s nepeknými popáleninami (Zdroj: Facebook)

WISCONSIN - Mladá žena zverejnila na sociálnej sieti odstrašujúce fotografie zachytávajúce popáleniny, ktoré utrpela po tom, ako navštívila solárium. Za všetko mohla jediná vec - dôkladne si neprečítala informačný letáčik k oleju, ktorý použila pred umelým slnením.

Elise Nguyenová z amerického štátu Wisconsin sa na Facebooku zdôverila s otrasnou skúsenosťou, po ktorej zostala zohavená. Koncom marca si kúpila esenciálny olej, natrela si ním zápästie a krk, potom zašla na jogu a neskôr ešte do solária. Krátko nato si na koži všimla podráždenie, ktoré prerástlo do škaredých pľuzgierov. 

Odstrašujúci príbeh krásky (27): Chodila do solária, teraz jej rakovina rozožiera tvár

Američanka si myslela, že je to alergia na nový saponát, ktorý začala používať, no príčina bola celkom iná. Mohol za to práve spomínaný olej, ktorý použila pre jeho relaxačné účinky. Dobre si totiž neprečítala priložený letáčik, na ktorom maličkými písmenami stálo, že dvanásť hodín po použití oleja dotyčný nesmie ísť na slnko.

Žena varuje: Čítajte poriadne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Esenciálne oleje s vôňou levandule alebo santalového dreva totiž v prípade, že prídu do kontaktu s UV žiarením, môžu spôsobiť vážne poškodenie kože. Takáto reakcia sa nazýva fotosenzitivita. A presne to sa stalo Elise. Utrpela popáleniny druhého a tretieho stupňa, z ktorých sa liečila niekoľko týždňov. "Bolo to peklo. Chcela by som poradiť ostatným ženám, aby si prečítali všetko, čo je písané na fľaškách, ktorých obsah si chcú natrieť na seba," povedala. Doteraz má na tele jazvy, ktoré úplne zrejme už nikdy nezmiznú. 

Viac o téme: SoláriumPopáleniny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu