Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tehotná žena (30) doplatila na farbenie vlasov: FOTO monštra, ktoré z nej urobila chémia

Jess Strachanová Zobraziť galériu (2)
Jess Strachanová (Zdroj: Facebook/Jess Strachan)

HERTFORSHIRE - Angličanka Jess Strachanová si na svoje posledné farbenie vlasov spomína s hrôzou. Chcela vyzerať lepšie, ale zmenila sa natoľko, že sa na ňu jej vlastný manžel nemohol pozerať. Škaredo doplatila na prudkú alergickú reakciu.

Predtým, ako sa z vás stane osudová čiernovláska alebo nežná blondína, by ste nemali zabúdať na test znášanlivosti farby. V opačnom prípade sa vám môže stať niečo podobné ako Jess Strachanovej, ktorá zverila svoje vlasy do rúk známej. Kaderníčku poprosila, aby ju prefarbila z blond na brunetu.

Tínedžerka si len chcela zafarbiť obočie: Takmer oslepla, hrôzostrašné FOTO

Mladá žena v piatom mesiaci tehotenstva netušila, aké riziko ju v salóne známej postretne. Na chemické zloženie farby zareagovala tak neznášanlivo, že jej bolestivo opuchla celá tvár. Navyše, lekár ju upozornil, že alergia ohrozila aj jej nenarodené dieťa, ktoré mohlo zomrieť, keby sa u nej alergická reakcia neprejavila len navonok, ale aj vnútorne.

Alergická reakcia prepukla až po niekoľkých hodinách

Jess dostala antihistaminiká dúfajúc, že porodí zdravého syna. Odteraz už nehodlá riskovať a chce si ponechať svoj prirodzený tmavý blond odtieň vlasov. „Tvár som mala opuchnutú natoľko, že som vyzerala ako monštrum a môj vlastný manžel sa na mňa nemohol pozerať, taký bol z toho zničený,“ spomína Jess, ktorá svoju príhodu medializovala, aby varovala aj ostatné ženy, ktoré pred farbením vlasov zabúdajú na test kožnej znášanlivosti. Ten treba vykonať 48 hodín pred každým farbením vlasov.

Tehotná žena (30) doplatila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Alergia sa u Jess prejavila až niekoľko hodín po farbení, keď začala pociťovať nepríjemné svrbenie hlavy. Najprv ten pocit ignorovala, ale nasledujúce ráno sa zobudila na to, že má opuchnuté čelo. Keď vstala a pozrela sa do zrkadla, bola zhrozená. O deň neskôr jej zapuchla celá tvár do takej miery, že len sotva mohla otvoriť oči. Opuch ustúpil až po 72 hodinách od užitia antihistaminík, opísala pre britské médiá Jess, ktorá je dnes matkou zdravého syna. 

Viac o téme: AlergiaFarbenie vlasovJess Strachan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu