Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Túto vec sa na pohovore radšej nepýtajte: Dievčina nedostala prácu kvôli jedinej otázke

Tyler bola z prístupu firmy veľmi sklamaná Zobraziť galériu (2)
Tyler bola z prístupu firmy veľmi sklamaná (Zdroj: thinkstock.com)

WINNIPEG - Každý z nás už určite v živote absolvoval niekoľko pracovných pohovorov. Sú to stresujúce chvíle rozhodujúce o našej budúcnosti. Niektoré otázky by ste sa však na pohovore nikdy pýtať nemali. Patrí medzi ne aj tá, ktorá ľudí paradoxne zaujíma najviac. Jedna dievčina doplatila na to, že sa ju svojho potenciálneho zamestnávateľa spýtala. Prácu totiž práve kvôli tomu nedostala.

Tyler Byrnesová z Kanady spravila jednu chybu, kvôli ktorej ju nielenže neprijali do práce, ale sa nedostala ani na pohovor. Firmy, pre ktorú mala záujem pracovať, sa totiž opýtala otázku, ktorá zaujíma každého, kto si hľadá prácu. A to, aký by mala plat. 

Túto vec sa na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Je úplne prirodzené, priam samozrejmé, že chcú ľudia vedieť, koľko by zarábali; je to totiž jedno z hlavných kritérií, na základe ktorých sa rozhodujete, či prácu vezmete alebo nie. Pracovníci firmy SkipTheDishes, ktorá ponúka služby v oblasti gastronómie, si to ale očividne nemyslia. Hoci s nimi Taylor absolvovala úspešný telefonický pohovor a mala už dohodnutý aj ten osobný, po otázke o platových podmienkach, ktorú im poslala elektronicky, ho náhle zrušili. 

Túto vec sa na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Vaše otázky naznačujú, že vaše priority nie sú v súlade s tými našimi," uviedla šéfka personálneho oddelenia spoločnosti v e-maile adresovanom neúspešnej uchádzačke. Dodala, že firma viac verí v "ťažkú prácu a vytrvalosť než odmeňovanie svojich zamestnancov". Podľa SkipTheDishes sa Byrnesová zmienila o peniazoch príliš skoro, z čoho sa dá usudzovať, že práve plat je jej jediná priorita. 

Dievčina sa na prístup firmy posťažovala na Twitteri a mnohí užívatelia jej dali za pravdu, že sa k nej nezachovali fér. V SkipTheDishes si neskôr chybu priznali a pozvali ju na ďalší pohovor. Či sa ho ale Taylor zúčastní, už známe nie je. 

Viac o téme: Pracovný pohovor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu