Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Chcete bývať na Novom Zélande? Máte jedinečnú možnosť, vláda vám zaplatí cestu

Predtým než vás vezmú, musíte prejsť pohovorom.
Predtým než vás vezmú, musíte prejsť pohovorom. (Zdroj: thinkstock.com)

WELLINGTON - Nový Zéland hľadá 100 talentovaných pracovníkov pre svoj technologický sektor a záujemcom ponúka, že im uhradí náklady na cestu na pohovor, ubytovanie na štyri dni v hlavnom meste Wellington a tiež výlety v krajine, informovala tlačová agentúra AP.

 Starosta Wellingtonu Justin Lester povedal, že technologický sektor hlavného mesta rástol počas uplynulých rokov 14-percentným tempom ročne. "Problém, ktorý potrebujeme vyriešiť, je ten, že máme veľa podnikov, ktoré majú problémy s náborom pracovníkov," uviedol Lester.

Novozélandská ponuka formou LookSee záujemcov zaujala, už sa im ohlásilo asi 12.000 ľudí a tisíce ďalších sa registrujú, uzávierka je 20. marca. Približne tretina záujemcov je z USA, ale pomer sa mení, postupne sa hlási čoraz viac ľudí z iných častí sveta, povedal David Jones, ktorý má kampaň Agentúry pre regionálny ekonomický rozvoj na starosť.

Na konkurz pozvú vybraných uchádzačov. Očakávajú od nich, že sa každý z nich bude uchádzať o tri pracovné pozície, ale nie sú povinní ponuky práce prijať. Náklady na kampaň financujú čiastočne z peňazí daňových poplatníkov a z príspevkov miestnych podnikov.

Viac o téme: Nový Zéland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu