Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Viktor dostal nápad, ako bývať bez hypotéky

Na súkromie v domčeku nie je veľa priestoru Zobraziť galériu (3)
Na súkromie v domčeku nie je veľa priestoru (Zdroj: profimedia.sk)

MINSK - Bývanie vo vlastnom je sen, ktorý má takmer každý Slovák. No nie každý má prostriedky na jeho uskutočnenie. S podobným problémom sa borila aj trojčlenná rodina, ktorá si nemohla dovoliť kúpiť byť či dom. Viktor Oskirko, hlava rodiny, to vyriešil po svojom.

Chceli ušetriť čas aj peniaze, a pritom bývať vo vlastnom dome. Bieloruskú rodinu preslávil nápad, ktorý by mohol inšpirovať aj mladé slovenské rodiny. Bez toho, aby rodina Viktora Oskirka musela platiť vysokú hypotéku, býva v novučičkom malom domčeku s plochou 16 metrov štvorcových. Ten si, prekvapivo, postavili sami.

Slovenka (28) skúšala mesiac žiť zo mzdy, ktorú majú stovky tisíc Slovákov: Ide o holé prežitie

Predtým, ako sa rodina zhostila nového nápadu, žila životom, aký poznajú mnohí z nás. Uvažovali o kúpe domu na hypotéku, kým bývali v prenájme. Potom však dostali originálny nápad. V šikovne zariadenom malom domčeku majú všetko, čo potrebujú, hoci natesno usporiadané. Dokonca v ňom s nimi býva aj psík.

FOTO Viktor dostal nápad,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Bizarné fotografie, na ktorých je obývačka prepojená s lôžkovou časťou a kuchyňou či kúpeľňa s toaletou, obleteli svet. Súčasťou domčeka je dokonca aj balkón! Oskirsko sa nechal počuť, že ho k stavbe minidomu inšpirovali ekonávrhy istého nemeckého architekta. „Našťastie, nikto z nás netrpí klaustrofóbiou. Tento dom by ideálne vyhovoval jednej osobe alebo dvojici. Život s dieťaťom je v ňom zložitejší. Ide o dočasné riešenie,“ poznamenal Oskirsko pre médiá. Jeho žena Tatiana dodala, že v domčeku nehodlajú tráviť celé dni, pretože by sa v ňom vzhľadom na rozmery cítili ako vo väzení.

FOTO Viktor dostal nápad,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Bývanie MinidomčekViktor Oskirko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu