Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vedci vyvrátili najzáhadnejšiu konšpiráciu všetkých čias: Prekliatie Bermudského trojuholníka

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

WASHINGTON - Oblasť medzi Floridou, Portorikom a Bermudami, nazývaná „Bermudským trojuholníkom“, je už roky spájaná s miznúcimi loďami a nevysvetliteľnými javmi. Objavilo sa niekoľko teórií, ktoré javy pripisovali mimozemšťanom či neznámym silám Zeme. Vysvetlenie je však podľa vedcov omnoho jednoduchšie.

Vedci si myslia, že možno konečne prelomili tajomstvo Bermudského trojuholníka. Nad oblasťou sa totiž vyskytujú pomerne vzácne a nezvyčajné meteorologické javy, napr. tzv. hexagonálne mraky. Pomocou satelitných snímok odborníci zistili, že rýchlosť morského vetra tu niekedy dosahuje takmer 170 míľ za hodinu, čo je dostatočná rýchlosť na to, aby vlny prekonali výšku 45 stôp (14 metrov).

VIDEO Najpodivnejšia záhada, o akej ste kedy počuli: Zakliaty ostrov s opustenou plážou

Meteorológovia v súvislosti s veternosťou hovoria o nárazových „vzduchových bombách“, ktoré sa rútia do oceánu. Nad západným cípom Bermudského trojuholníka sa objavujú ešte výraznejšie vzduchové hmoty s hustou oblačnosťou a meteorológovia upozorňujú na to, že výsledkom môže byť mimoriadne silný vietor a masívne vlnobitie.

Bermudský meteorologický fenomén má podľa odborníkov dostatočnú silu na to, aby otáčal lode a zhadzoval lietadlá, píšu zahraničné médiá. To však nevysvetľuje, prečo v oblasti lietadlá strácajú signál a prístroje prestávajú správne pracovať. Záhada Bermudského trojuholníka teda navždy ostáva mystériom pre tých, ktorí nástrahy počasia nepovažujú za dostatočné vysvetlenie.

Vedci vyvrátili najzáhadnejšiu konšpiráciu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: ZáhadaBermudský trojuholník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu