Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

SPOVEĎ ženy, ktorú znásilnil a oplodnil vlastný strýko: Prečo som nešla na potrat

Julie Dunlavy Zobraziť galériu (3)
Julie Dunlavy (Zdroj: Facebook)

NEWCASTLE UPON TYNE - Julie Dunlavy prežila vo svojom živote veľa bolesti, trápenia a ponižovania. Dnes je z nej šťastná matka. Tŕnistá cesta, ktorou si ale musela prejsť, naháňa zimomriavky. Smutným paradoxom je, že jej ju pripravil jeden z najbližších príbuzných.

Julie je žena, ktorá nemala život ustlaný na ružiach. Dnes 35 – ročná matka si prešla peklom zvaným znásilňovanie a zneužívanie. Muž, ktorý za všetkým utrpením stojí je jej strýko Peter Dunlop. Dnes 61-ročný muž, ktorý jej okrem bolesti dal ako sama tvrdí najkrajší dar.

Dievčina mala rande pri Eiffelovke: Namiesto romantiky prišlo to najhoršie, čo sa žene môže stať

Prvýkrát zažila Julie znásilnenie keď mala iba 13 rokov. Vtedy to začalo a pokračovalo to dlhých 16 rokov. Medzi tým, keď mala Julie 23 rokov, zostala tehotná s iným mužom. Odsťahovala sa z domu ale to jej nevydržalo dlho. Keďže trpela traumami z detstva, navrhol jej strýko, aby sa vrátila a bola s ním. Ako sama priznala nemala silu vzdorovať.

Dennodenné znásilňovanie

To, čo nasledovalo bolo znásilňovanie na dennej báze. "Zneužívanie bolo také časté, až som to prestala počítať," spomína na ťažké chvíle. "Vyhrážal sa mi," dodáva. Výsledkom zneužívania bolo počatie.

Otehotnela s ním a to rovno dvakrát. Pri prvom tehotenstve z nej zostala troska. Zničilo ju toto zistenie. "Keď som s ním otehotnela, bola som zničená. Bol to veľký šok, ale nikdy som neuvažovala nad potratom," priznala Julie. Svojej rodine povedala, že otehotnela s mužom, s ktorým strávila iba jednu noc.

SPOVEĎ ženy, ktorú znásilnil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Julie dieťa potratila. Pri vyšetrení lekári zistili, že dieťaťu nebije srdiečko. "Strata môjho dieťaťa bola ťažká. Takže keď som otehotnela opäť, cítila som sa veľmi zvláštne," spomína. Priznala však, že cítila radosť z ďalšieho dieťatka. Jedno ju ale trápilo. "Mala som strach, aby dieťa nevyzeralo ako Peter, a aby mi po celý život nepripomínalo, čo sa stalo." Nikdy nedovolila, aby sa ho Peter, čo i len dotkol.

"Hovorieval mi, že ak niekomu niečo prezradím, podpáli dom aj s deťmi nachádzajúcimi sa vo vnútri. Stále rozprával, že pozná veľa ľudí vo väzení, ktorí by nám mohli ublížiť." V jednej domácnosti spolu žili štyri roky. Pre Julie to boli štyri roky bez spánku a prežívania v strachu. Neexistovalo, aby niekam išla sama.

Dnes je zo Julie usmiata a šťastná žena
Zobraziť galériu (3)
Dnes je zo Julie usmiata a šťastná žena  (Zdroj: Facebook)

V roku 2010 bol Peter zatknutý za iné trestné činy sexuálnych útokov. Uväznený bol na 15 rokov za zneužitie ďalších troch dievčat. O tri roky neskôr sa Julie odhodlala a nahlásila jej zneužitie na polícii. Následne sa našla ďalšia obeť, ktorá priznala, že bola tiež sexuálne zneužitá, tým istým chlapom.

V auguste tohto roku, bol za znásilňovanie Julie vytýčený nový trest. Dunlop, ktorý už za mrežami sedel, bol tentokrát odsúdený na ďalších 12 rokov. Pocity zo súdu, kedy Julie videla, ako ho odsúdili boli podľa jej slov dobré. "Som rada, že som išla na políciu po všetkých tých rokoch. Vyzerá to tak, že ťažoba z mojich ramien spadla. Snažím sa vo svojom živote pohnúť dopredu. Môj syn je jediná dobrá vec, ktorá vzišla z toho všetkého," uzavrela Julie.

 

Viac o téme: DetiŽenaZnásilnenieZneužívanieTehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu