Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Chcete konečne uskutočniť svoje sny? Zvláštna metóda vraj dopomôže každému k ich naplneniu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

HONGKONG - Chcete zlepšiť svoju pracovnú výkonnosť? Chcete stretnúť lásku? V Hongkongu má pani Li Chau Jing riešenie: urobí vám epiláciu obočia, a to vám pomôže uskutočniť váš sen, píše agentúra AFP.

Kozmetička žene (49) zničila život, bojí sa pozrieť do zrkadla: Vyzerám ako klaun

Pani Li praktizuje čínske umenie staré niekoľko tisícročí, podľa ktorého možno čítať v tvári. Túto prax však posunula trochu ďalej: miernou úpravou vzhľadu svojich klientov chce zlepšiť ich životné šance.

Stánky ponúkajúce túto tradičnú disciplínu stále nájdeme na trhoviskách a pri hongkonských chrámoch. Tí, ktorí ju prevádzkujú, sa domnievajú, že môžu predvídať budúcnosť ľudí tým, že pozmenia charakteristické črty ich tváre: energické čelo svedčí o schopnosti osoby plánovať dlho dopredu, zatiaľ čo vystupujúce lícne kosti sú známkou moci.

V tvári možno čítať ako v knihe, uisťujú. Je to akýsi výklad zdravia, bohatstva a rodinnej histórie osoby. Pani Li súdi, že vďaka svojej pinzete môže zmeniť osud človeka.

"Je to okamžitá zmena a môžeme ju dopriať všetkým," uvádza. Jej zákazníci majú od sedem do sedemdesiatsedem rokov. "Môžem pomôcť človeku v krátkej chvíli tým, že mu dodám energiu a šťastie," vysvetľuje. Pani Li odmieta oznámiť svoj vek, ale hovorí, že svoje umenie prevádzkuje už 43 rokov.

Táto bývalá kozmetička pôsobí posledných šesť rokov vo štvrti Sham Shui Po bývalej britskej kolónie, ktorá prešla v roku 1997 pod čínsku správu. Steny jej obchodíku sú polepené fotografiami očí a obočia jej klientov.

Ženy väčšinou požadujú vyriešenie problémov v manželstve a citových záležitostiach. Muži zase chcú zlepšiť svoje šance v zamestnaní. Podľa pani Li je rovné obočie lepšie ako obočie okrúhle. "Ľudí, ktorí majú úplne rovné obočie, nečaká príliš veľa skúšok," tvrdí.

Tínedžerka prehovorila o najhoršej chybe v živote: Vytrhala si obočie a potom dostala príučku

Tridsaťpäťročný Edward Lam, technik v televízii, verí, že má odvtedy, čo sa zmenil tvar jeho obočia, viac energie. "Myslím, že pôsobím lepším dojmom. Mojím hlavným cieľom je dosiahnuť pracovné úspechy," hovorí.

Chow Hon Ming, ktorý praktizuje tradičné čítanie v tvári, uisťuje, že ide o vedeckú disciplínu, ktorá má niektoré zhodné znaky s tradičnou čínskou medicínou. Táto prax, ktorá v Číne existuje viac ako 2000 rokov, sa naplno rozvinula koncom 10. storočia, v posledných dňoch dynastie Tchang, kedy ľudia mali strach z budúcnosti, vysvetľuje Chow.

V živote ľudí sú zvraty, kedy človek často nevie, ako sa v rozhodujúcej chvíli zorientovať, a tak sa rozhodne zájsť za "učiteľom", ktorý číta v tvári. Pri čítaní v tvári sa začína od ľavého ucha, ktoré pripomína prvých sedem rokov života. Pravé ucho hovorí o ďalších siedmich rokoch a nos, brada a oči slúžia na predvídanie budúcnosti.

Charakteristické črty v tvári majú svoj význam: silno vyčnievajúca brada či hranatá dolná čeľusť napovedajú, že človek bude mať v pokročilom veku moc. Otvorené a široké nozdry zase dosvedčujú, že táto osoba je chudobná. Veľkosť nosa naopak predstavuje bohatstvo. Chow tiež predvída, že v amerických voľbách zvíťazí Hillary Clintonová, pretože má "silnejšiu bradu" ako jej súper Donald Trump.

Chow upozorňuje, že epilácia obočia môže v krátkodobej perspektíve dodať energiu, ale všetky drastické zmeny, predovšetkým estetické operácie, môžu spôsobiť viac zla ako úžitku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu