Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ultrazvuk odhalil strašnú pravdu: Prvorodička zomrela, jej tehotenstvo maskovalo rakovinu

Dcéru si užila len necelé tri mesiace Zobraziť galériu (2)
Dcéru si užila len necelé tri mesiace (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Tridsaťosemročná žena zomrela desať týždňov po tom, ako porodila svoje prvé dieťa. Jej tehotenstvo totiž maskovalo príznaky rakoviny, ktorou nevedomky trpela. Keď ju lekári konečne diagnostikovali, už bolo neskoro.

Laurel Cohenová pociťovala počas gravidity bolesti brucha, dýchavičnosť a mala aj zápchu. To sú ale všetko bežné symptómy sprevádzajúce tehotenstvo a ani pravidelné kontroly u lekára neukázali žiadne abnormality u matky ani u dieťaťa. Bolesti brucha sa ale stupňovali a v 35. týždni už nebola schopná ísť do práce a musela byť prevezená do nemocnice. 

Tínedžerka (18) s nafúknutým bruchom mala byť tehotná: Je panna, bolo to niečo oveľa horšie

Vyšetrenia boli negatívne a všetko malo byť podľa lekárov v poriadku. Laurel s manželom Daveom ale trvali na tom, nech urobia ďalšie testy, pretože tušili, že niečo nie je v poriadku. Bohužiaľ mali pravdu. Ultrazvuk odhalil na pečeni veľkú hrču. O štyri dni neskôr podstúpila pacientka cisársky rez, počas ktorého chirurgovia zistili, že rakovina hrubého čreva je v konečnom štádiu. O desať týždňov neskôr Laurel zomrela. 

Ultrazvuk odhalil strašnú pravdu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Stretli sme sa v detskom tábore v roku 1990. Po ňom som Laurel volal na rande asi stokrát, než konečne povedala áno. Boli sme spriaznené duše, nič nás nemohol pripraviť na to, že navždy odíde. Po smrti manželky som cítil potrebu niekoho viniť z toho, čo sa stalo, ale pravdou je, že lekári urobili všetko správne. Každý príznak, ktorým trpela, sa dal ľahko vysvetliť tehotenstvom," povedal zronený Dave. 

Ešte pred smrťou nahrala Laurel svojej dcérke Ruby hlasové odkazy a napísala jej narodeninové pohľadnice až do desiatich rokov. Ku koncu už ale bola tak slabá, že ich nedokončila. 

Viac o téme: PôrodRakovinaTehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu