Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nový prieskum odhalil, ktoré psie plemeno je najútočnejšie: Výsledok vás prekvapí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN – Máte doma aj vy maznáčika s útočnými tesákmi? V tom prípade buďte pri jeho výchove opatrnejší a nenechávajte ho voľne pobehovať vonku. Môžete tak predísť nešťastiu, prípadne aj opletačkám so zákonom.

Podľa prieskumu Royal Mail je za najvyšší počet uhryznutí psom a pridružené ujmy na zdraví zodpovedné plemeno labradorov. Poisťovne zároveň potvrdili, že najčastejšie sa s napadnutím psom stretávajú poštári a pracovníci doručovateľských spoločností.

Odhalenie beštiálnych praktík na Slovensku: Škandalózne kšefty s mäsom nevinných psov

Medzi ďalšie rizikové plemená patria nemecké ovčiaky, stafordšírsky bulteriér či borderská kólia. Spolu s labradormi patria medzi plemená, u ktorých je najväčšie riziko, že napadnú doručovateľa alebo nečakanú návštevu.

Psy dokážu čítať signály tela

Počet útokov zo strany psov vzrastá približne o desať percent počas letných prázdnin, keď je pravdepodobnejšie, že sa budú psy zdržiavať bez dozoru v záhradách. Podľa psychológa Rogera Mugforda psy dokážu vycítiť strach, ktorý pre nich môže byť podnetom k útoku. Dokážu totiž celkom dobre čítať z pohybov ľudského tela. Častejšie ako ženy napádajú mužov, pretože majú tendenciu reagovať agresívnejšie.

Účinným spôsobom, ako predísť útoku, je priniesť psovi „darček“. Keď sa pes s doručovateľov spriatelí raz, nebude mať viac tendenciu útočiť. Zakaždým bude mať pocit, že doručovateľ nesie do jeho teritória nejaký darček.

Labrador môže byť nielen najlepším priateľom človeka, ale aj jeho najväčším nepriateľom.
Zobraziť galériu (2)
Labrador môže byť nielen najlepším priateľom človeka, ale aj jeho najväčším nepriateľom.  (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: Pes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu