Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Švédska vláda má naozaj nevšedné problémy: Namiesto zákonov či ekonomiky rieši sexuálny život občanov

  Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ŠTOKHOLM - Vláda v Štokholme chystá veľkú štúdiu sexuálneho života Švédov v reakcii na správy o tom, že sa občania menej milujú. Informáciu priniesla agentúra AP.

Švédsky minister zdravotníctva Gabriel Wikström oznámil, že posledné dôkladné štúdia sexuálneho života občanov sú 20 rokov staré. Medzičasom sa v bulvárnych médiách objavili správy o klesajúcej sexuálnej aktivite Švédov. Wikström v komentári pre miestny seriózny denník napísal, že "je dôležité preskúmať, či to je pravda, a ak áno, čo je toho príčinou". Ak ovplyvňuje sexuálny život Švédov stres a iné zdravotné otázky, "je to tiež politický problém," dodal.

V inom článku na vládnom webe Wikström napísal, že vláda potrebuje lepšie informácie o sexuálnom správaní občanov, aby zlepšila svoju politiku vzťahujúcu sa k pohlavnému a reprodukčnému zdraviu. "Sex výrazne ovplyvňuje ľudské zdravie, takže nemôžeme hovoriť napríklad len o pohlavných chorobách, ale aj o pozitívnych veciach spojených so sexom," uviedol švédsky minister zdravotníctva.

Vládny úrad preto dostal za úlohu vykonať štúdiu sexuálneho života Švédov a predložiť správu o zisteniach v roku 2019. O úbytku sexuálnej aktivity občanov sa hovorí aj v niektorých iných vyspelých krajinách, najmä v Japonsku.

Viac o téme: SexŠvédskoGabriel Wikström
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu