Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Letný prieskum odhalil smutnú pravdu: Ľudia vyvrátili najčastejšie dovolenkové mýty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Dovolenková idyla? To sotva! V anonymnej ankete sa ľudia otvorene zdôverili so svojimi zážitkami z dovoleniek. Verte alebo nie, mnohé z nich ani zďaleka nie sú také krásne, ako ľudia prezentujú pred známymi.

Zhruba 2-tisíc ľudí sa zapojilo do prieskumu verejnej mienky pre ITV, v ktorom sa rozrozprávali aj o tom, čo nepríjemné na dovolenkách zažili. Napriek tomu, že na dovolenke mnohí z nás hľadajú relax, stáva sa, že dostaneme pravý opak a vraciame sa domov ešte vystresovanejší.

Šťastný párik na dovolenke?

Z ankety vyplýva, že približne 60 percent ľudí nemá strach z dovolenky strávenej so svojím partnerom. Viac ako 22 percent ľudí má však husiu kožu pri predstave dovolenky strávenej s partnerom. Najviac hádok vraj ľudia zažívajú na zimných dovolenkách.

Strach z detí

Ak ste rodič, možno dáte Britom za pravdu, že prázdniny sú pridlhé. Myslí si to až 44 percent rodičov. Jeden z piatich rodičov priznal, že trávenie voľného času s deťmi počas prázdnin považuje za desivé. Najviac sa takéhoto scenára obávajú mladšie mamy vo vekovom rozmedzí 25 až 34 rokov.

Hrozní tínedžeri

Vlastne ani takí hrozní nie sú. Rodičia museli v ankete priznať, že najhoršie sa správajú deti vo veku päť až desať rokov. Do kategórie nespokojných rodičov malých detí patrilo 27 percent respondentov. Medzi ďalšími nespokojnými boli rodičia detí mladších ako päť rokov – 25 percent z nich nepovažuje spoločnú dovolenku s dieťaťom za šťastnú. Najmenej stresujúco vraj na rodičov pôsobia deti vo veku 17 až 18 rokov.

Rozchod po dovolenke

Že to znie nepravdepodobne? Ani nie. Takmer jeden z piatich párov sa obáva, že sa spoločne strávené chvíle nevyvinú správnym smerom. Dovolenka môže slúžiť aj na „testovanie“ výdrže vzťahu. Až 17 percent dovolenkárov z Walesu uviedlo, že sa po dovolenke rozišli s partnerom.

Dobrodružný cestovateľ

Bez partnera či detí? Až tretina respondentov priznala, že by im bolo na dovolenke lepšie bez partnera a snívajú o sólo relaxe. Zaujímavé je, že takáto forma dovolenky viac priťahuje ženy ako mužov, prevažne medzi 45. a 54. rokom života.

Hádky

Sú bežnou súčasťou ľudskej konverzácie a občas sa im nevyhnete ani na dovolenkách. Hádky priznávajú dve tretiny partnerov. Polovica respondentov uviedla v priemere jednu až tri hádky a päť percent dovolenkárov päť a viac hádok. A nie sú to len dvojice, ktoré sa hádajú. Dovolenkové prostredie je ako stvorené aj na hádku s deťmi. Nezhody zvyknú podľa respondentov vyvolávať do veľkej miery aj peniaze.

Romantické milovanie na pláži

Partnerská láska má aj svoje limity. Starší rodičia priznali, že si užívali oveľa viac spoločných intímnych chvíľ v čase, keď boli ich deti menšie. Tri štvrtiny rodičov s deťmi do desať rokov mali sex až desaťkrát počas 14-dňovej dovolenky. Približne 14 percent rodičov s takmer dospelými deťmi nemalo sex vôbec. Asi polovica respondentov uviedla, že si počas dovolenky našli čas na sex jeden až päťkrát, štvrtina zaľúbencov päť až desaťkrát. Dvanásť percent z celkového  počtu respondentov nemalo žiadny sex a väčšinou išlo o ľudí po 45. roku života.

Viac o téme: Dovolenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu