Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Historik prišiel s novým odhalením: Hitler nezomrel v Berlíne, smrť ho zastihla TU v roku 1971!

Adolf Hitler Zobraziť galériu (2)
Adolf Hitler (Zdroj: Thinkstock.com)

LONDÝN - Nacistický vodca Adolf Hitler spáchal spolu so svojou manželkou Evou Braunovou samovraždu v bunkri v Berlíne 30. apríla 1945. Aspoň tak dosiaľ znie oficiálna verzia smrti, ktorú sa pravidelne snažia vyvrátiť konšpirační teoretici, ale aj rôzni bádatelia a vedci. Spisovateľ a historik Abel Basti vo svojej najnovšej knihe naznačuje, že krutý diktátor v skutočnosti unikol z Nemecka a zamieril do Argentíny pred tým, než sa usadil v Paraguaji.

Obrovský nacistický labyrint: FOTO V týchto tuneloch smrti vyrábali väzni tajné zbrane

Historik tvrdí, že Hitlerovi pomáhal Alfredo Stroessner, prezident Paraguaja v rokoch 1954 až 1989, a nakoniec zomrel 3. februára 1971, ako 81-ročný. Píše o tom v novej verzii svojej knihy Hitler v exile uverejnenej v Argentíne. Basti trvá na tom, že jeho príbeh nie je taký vymyslený, ako sa môže javiť.

Podľa neho sa Hitler spolu s Braunovou dostali von z berlínskeho bunkra tunelom, ktorý viedol priamo na letisko a v plytkom hrobe skončili spálené telá niekoho úplne iného. Dvojica potom odletela do Španielska, kde ich ponorka z Kanárskych ostrovov vzala až do Argentíny.

"Došlo k dohode s USA, že Hitler by mal utiecť a že by nemal padnúť do rúk Sovietskeho zväzu," povedal historik pre web Sputnik News. "To platilo aj pre mnohých vedcov, členov armády a špiónov, ktorí sa neskôr zúčastnili v boji proti sovietskemu režimu," dodal.

Adolf Hitler a Eva Braunová
Zobraziť galériu (2)
Adolf Hitler a Eva Braunová  (Zdroj: TASR)

Podľa neho zotrval Hitler v Argentíne približne desať rokov a potom sa presťahoval do Paraguaja, kde aj zomrel. "Bohaté rodiny, ktoré mu pomáhali v priebehu rokov, mu vystrojili pohreb," povedal Basti. "Hitler bol pochovaný v podzemnom bunkri, kde teraz stojí elegantný hotel v centre mesta Asunción. V roku 1973 vchod do bunkra utesnili a 40 ľudí sa prišlo rozlúčiť s Hitlerom," vysvetlil.

Historik tvrdí, že videl odtajnené dokumenty FBI, ktoré podporujú jeho teóriu a tvrdí, že Eva Braunová skončila taktiež v Južnej Amerike. Nejde však zďaleka o prvú podobnú domnienku o Hitlerovom živote v Argentíne, či na inom mieste. O jeho úteku sa toho popísalo naozaj dosť.

Viac o téme: Adolf Hitler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu