Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Dôkaz ako delo! Chcete získať job snov? Použite jednoduchú ženskú fintu, radia odborníci

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PARÍŽ - Francúzski experti tvrdia, že existuje triviálny spôsob, ako získať dobrú prácu a prejsť pohovorom bez veľkej námahy. Stačí, ak za seba necháte komunikovať telo a 19-násobne tak zvýšite svoju šancu na triumf.

Špičkový francúzsky odborník Sevak Kertechian tvrdí, že ženy s výstrihom dostanú prácu 19-krát častejšie ako tie, ktoré na pohovor prídu konzervatívnejšie oblečené. Výskum Centra pre výskum vzhľadu hovorí jasne – ak chcete dostať vysnívaný job, dajte si na seba niečo odvážnejšie.

Pozor na farby! Odborníčka prezradila, aká spodná bielizeň vám zmení život

Podľa Kertechiana ide o veľmi zaujímavý poznatok, pretože trik s oblečením vplýva aj na personalistov. „Bez ohľadu na to, či išlo o prácu predavačky alebo niekde v kancelárii, kandidátka s hlbokým výstrihom dostala šancu viackrát,“ ozrejmil vedec. Výsledky odborníkov šokovali a zároveň posunuli do sfér nového uvažovania, pretože sa ukázalo, že bizarný pokus si bude vyžadovať ďalší výskum.

Cieľom vedeckého výskumu bolo zistiť, do akej miery rozhoduje pri výbere zamestnanca vzhľad. Ženy s výstrihom na seba zrejme lepšie pútajú pozornosť. Do výskumu boli zaradené kandidátky s porovnateľnými skúsenosťami a schopnosťami, väčšie šance však mali dámy v trúfalejšom odeve. 

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: JobPracovný pohovor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu