Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Najobludnejšie príbehy o slovenských svokrách: PERLY, ktoré píše len sám život

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Mať ju doma, to chce povahu dobrodruha alebo flegmatika so železnými nervami. Svokry vedia v duševnom živote žien napáchať toľko škôd, že sa zo šťastnej ženy môže stať troska. Prečítajte si autentické svedectvá našich čitateliek, ktoré svokry doviedli až na samý pokraj zúfalstva.

„Do svadby bola moja svokra ako med. Matúš si myslel, že sa môže pochváliť tou najlepšou mamou na svete a ja som chimére prvého dojmu tiež uverila. Jeho mama sa rozviedla dva roky po svadbe a jediného syna vychovávala sama,“ vysvetlila na úvod Alena, ktorej svokra začala dirigovať život, keď sa vydala za Matúša. Jeho mama sa už nikdy viac nevydala a na syna bola chorobne naviazaná, ako sa neskôr ukázalo. Hoci mu dovolila, aby bol „šťastne ženatý“, chcela novomanželské šťastie zdieľať so synom. A to bolo jadro problému. „Chcela s nami chodiť na dovolenky, kontrolovala nám bločky z obchodov, dokonca sa skamarátila so sestrou môjho gynekológa, len aby zistila, kedy príde na svet jej vysnené vnúča a či som schopná ho porodiť,“ spomína Alena. Jej svokra skrátka mladým nedovolila samostatne dýchať, až kým si jej milovaný syn nenašiel milenku. „Vždy bola na jeho strane,“ znechutene podotkla dnes už rozvedená Slovenka s dvomi deťmi na krku, ku ktorým sa svokra vzorne, rovnako ako exmanžel,“ dodnes hlási.

Pravdivý príbeh: Svokra chce na seba pútať pozornosť, tvári sa, že je chorá

Nemala sa s kým rozprávať

Pomerne častý problém mala Beáta, ktorej svokra bola utiahnutá a nemala takmer žiadne kamarátky. Beátu si však zamilovala na prvý pohľad a to bol ten háčik. „Bola skrátka nevyrozprávaná a s mojou pomocou chcela dohnať všetky tie roky mlčania. Celé hodiny som musela počúvať kto kedy zomrel, kto akou chorobou trpí a koľko stojí prací prášok po zľave v hypermarkete. Situácia sa dala do poriadku až po narodení nášho prvého malého, o ktorého sa s láskou začala starať. Peťkovi vôbec nevadilo počúvať, čo jeho stará mama od rána pozerala v televízii,“ zdôverila sa Beáta, ktorej svokra našla druhú životnú sebarealizáciu vo výchove vnúčat. Keby však manželstvo bolo bezdetné, Beáte by asi praskla hlava.

Musím sa hanbiť ako pes

„Matka Igora býva dlhé roky sama a vyhovuje jej to. Má totiž veľmi intenzívne vzťahy so susedmi, ktoré sa už niekoľkokrát skončili volaním polície. Na ňu! Napríklad vtedy, keď z okna vylievala svoj moč,“ zahanbene priznala Darina. Jej svokra je klasickým prípadom gániacej susedy, ktorej vadia aj najtichšie kroky nejakého prišelca vo vchode, nehovoriac o deťoch. „Deti majú strach hrávať sa pod jej oknom. Celý deň za ním striehne a keď sa niekto priblíži, už otvára okno a nadáva,“ spomína Darina, ktorej problémová svokra pije krv celej rodine. Po smrti svojho manžela totiž zanevrela na akúkoľvek ľudskú radosť a od susedov dostala prezývku bosorka. Vždy, keď k nej s manželom a deťmi ide na návštevu, musí sa hanbiť ako pes.

Prežila by aj apokalypsu

Svokra nemusí byť harpya, aby si nerozumela s priženenou dcérou. Niekedy stačí, že má až príliš odlišné životné návyky. „Moja svokra je príkladom dedinskej ženy, ktorá by prežila aj apokalypsu. Keď sme s manželom chodili na návštevu k jeho rodičom a boli sme nútení u nich prespať, pochopila som, aký ťažký museli mať ľudia život v stredoveku,“ uštipačne poznamenala Patrícia, ktorá si všimla, že si jej svokra neumýva zuby a kúpe sa približne „raz za uhorský rok“ – vraj aby šetrila vodu! „Zvyšky z večere odkladala na ráno a kúrila iba pri teplote mínus päť stupňov Celzia. Kedy bola praná posteľná bielizeň, na ktorej sme spali a koľko ľudí sa na nej vystriedalo, to si ani nechcem predstaviť,“ priblížila mladá žena, ktorej manžel je, paradoxne, úspešný manažér. „Manžel od rodičov utiekol tak rýchlo, ako sa dalo. Možno aj preto bol vždy samostatný a vedel sa v živote obracať. Inú možnosť nemal,“ mieni Patrícia, ktorej svokra prišla na svadbu v domácej zástere!

Najobludnejšie príbehy o slovenských
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

 

Viac o téme: Svokra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu