Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Chlapček (†3) sa začal večer sťažovať na boľavé bruško: Na druhý deň už bol mŕtvy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

LONDÝN - Trojročný Brit Henry Walter zomrel vo februári tohto roka, len niekoľko hodín po tom, čo ochorel. Popoludní sa vrátil zo škôlky zdravý a strávil doma obyčajné popoludnie so svojou matkou Vicky a staršou sestrou Tilly. Na ďalší deň sa s ním zdrvená rodina rozlúčila v nemocnici v meste Leeds, než ho lekári odpojili od prístrojov. Dieťatku sa už nedalo pomôcť.

Strašná tragédia: Dieťatko rodičia liečili chrenom a cesnakom, skončilo to fatálne!

Henry, ktorého obľúbenou hračkou bolo Lego a miloval dinosaury, sa večer v postielke prebudil a sťažoval sa na bolesti brucha. Matka mu dala liek, ale jeho stav sa nezlepšil. O piatej ráno otec Mark privolall sanitku, ktorá ho previezla do nemocnice. "Asi 20 minút po príchode nám povedali, že to neprežije. Bolo to veľmi rýchle," uviedol otec pre portál britského denníka The Telegraph.

U Henryho sa rozvinula zriedkavá bakteriálna infekcia, Haemophilus Influenzae typu F, čo viedlo k prepuknutiu meningitídy. Proti tomu typu nie je účinná bežná meningoková vakcína. Dokonca sa u neho neobjavili ani typické príznaky, akými sú červené vyrážky. "Tak ako všetci ostatní, aj my sme si mysleli, že našej rodine sa niečo také nemôže stať," povedal Mark a všetkých varoval, že treba byť opatrný a nečakať, kým sa vyrážka objaví.

Smútiaca rodina na Henryho pamiatku zriadila nadáciu a prostredníctvom rôznych akcií plánuje pomôcť charite Meningtis Now získať peniaze.

"Mali sme niekoľko darov od priateľov a ľudí, ktorí sa ospravedlňovali, že nám nemôžu dať viac. Nie je to o peniazoch, je to o udržaní jeho pamiatky nažive a spraviť niečo pozitívne z niečoho, čo sa zdá, že žiadne pozitíva nemá," dodal Mark pre Peterborough Telegraph.

Viac o téme: MeningitídaInfekciaWalter Henry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu