Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nie je démon, ako démon: Exorcista objasnil, kedy je človek diablom posadnutý

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Taliansky kňaz Cipriano de Meo, ktorý prevádzkuje svoju vlastnú školu exorcizmu, hovorí, že veda lieči duševné zdravie, zatiaľ čo on sa zameriava na démonov. Ľudia, ktorí sa zdajú byť posadnutí diablom môžu byť duševne chorí, ale on si je istý, že dokáže rozpoznať tento rozdiel.

Viete, ako vzniklo zlo a prečo stále pretrváva? Temná tetráda preniká hlboko do duše človeka

Otec de Meo, 64-ročný exorcista z Foggie v juhovýchodnom Taliansku, tvrdí, že modlitba je kľúčom k určeniu, čo trápi danú osobu. Dlhotrvajúca modlitba vždy dospeje k bodu, kedy ak je prítomný protivník (démon), dôjde k reakcii, povedal Catholic News Agency.

Znepokojujúca reakcia posadnutej osoby na modlitbu môže zahŕňať "zvláštnu tvárovú mimiku, výhražné slová alebo gestá a ďalšie veci, ale hlavne rúhanie proti Bohu a Panne Márii".

Podľa katechizmu katolíckej cirkvi, duševné choroby a posadnutosť sú veľmi odlišné: "Exorcizmus je zameraný na vyhnanie démonov alebo na oslobodenie od posadnutosti cez duchovné autority, ktorým Ježiš zveril svoju cirkev. Choroba, najmä psychické ochorenie, je veľmi odlišná záležitosť, liečba je založená na lekárskej vede."

"Preto pred vykonaním exorcizmu, je dôležité zistiť, či ide o prítomnosť démona, alebo ochorenie," uviedol otec de Meo, ktorý varoval, že všetky exorcizmy sú iné, a extrémne trénovaní kňazi musia konať veľmi odborne pri skrížení svojich najlepších zbraní v boji s démonovou prítomnosťou.

Kňazovi vraj svoju vlastnú školu exorcizmu umožňuje už 13 rokov viesť jeho biskup. Ak k prípadu posadnutia príde, mali by sa ľudia obrátiť k Bohu, dodáva Talian. Informoval portál mirror.co.uk.

Viac o téme: KňazDiabolExorcizmusCipriano de Meo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu