Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ruský politik poriadne "zadrel": Ježiš Kristus bol prvý komunista, toto by urobil na 1. mája

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

MOSKVA - Keby žil Ježiš Kristus, išiel by v moskovskom prvomájovom sprievode v prvom rade ruských komunistov. Ruským novinárom to povedal predseda strany Gennadij Zjuganov. Oslavy pravoslávnej Veľkej noci tento rok vrcholia 1. mája, teda v deň tradičného a v Rusku masovo oslavovaného Sviatku práce. Zjuganov je presvedčený, že zhoda nie je náhodná.

Tajomstvo z Biblie odhalené: Historik tvrdí, že vie, kto sa skrýva za diabolským číslom 666

Prvý máj je sviatkom solidarity prostých robotníkov, povedal šéf ruských komunistov. "Uisťujem vás, že keby žil Ježiš Kristus, išiel by s nami v našom sprievode na obranu prostých smrteľníkov. Trpel predsa za chudobných, úbohých a chorých, a tento boj za spravodlivosť už pokračuje tisíc rokov," konštatoval podľa agentúry TASS.

"Ježiš Kristus bol v našej ére prvým komunistom, veď bojoval za úbohých, za všetkých, komu bolo ťažko," dodal Zjuganov. V obci Mymrino, kde sa komunistický politik v roku 1944 narodil, sa vraj svätili všetky sovietske i pravoslávne sviatky. "Nikdy nedochádzalo k žiadnym sporom," spomínal.

Ruskí komunisti pripravujú na 1. máj tradičný masový sprievod, ktorý vyvrcholí mítingom a koncertom pri námestí Lubjanka v centre Moskvy.

Viac o téme: Ježiš Kristus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu