Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Celý kresťanský svet na nohách: V ruinách starovekej synagógy našli dôkaz o Ježišovi!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

JERUZALEM – Na pahorku Tel Recheš archeológovia údajne našli dôkaz, ktorý by potvrdzoval pravdivosť biblického Nového zákona. Ježiš mal podľa svedectiev kázať v synagóge v dolnej Galilei a nové objavy informáciám z Biblie dávajú za pravdu.

Synagóga, v ktorej Ježiš Kristus podľa biblických textov kázal galilejským dedinčanom, zrejme skutočne existovala. Archeológovia teraz v oblasti Tel Recheš našli ruiny synagógy, ktorej história sa datovala do roku 79 nášho letopočtu, keď Rimania napadli Jeruzalem. Zistenia potvrdil aj izraelský archeológ Motti Aviam.

Pravda o dôkaze zo života Ježiša, ktorý mal zatriasť celou cirkvou: Odborníci poznajú verdikt!

„Ide o prvú synagógu objavenú v odľahlej časti Galiley, ktorá potvrdzuje historické záznamy z Nového zákona o Ježišových kázňach v galilejských dedinách,“ spresnil archeológ. Nápisy zo stien synagógy naznačujú, že išlo o miesto stretávania sa a čítania z Tóry. Ak chcel Ježiš niekde kázať miestnym, toto miesto na to bolo ako stvorené.

Aviam  v rozhovore pre Ynet News uviedol, že objav bude „pre kresťanov veľmi dôležitý“ a dodal, že archeologické nálezisko bude pravdepodobne predstavovať novú turistickú atrakciu nielen pre kresťanov, ale aj pre židov.

Celý kresťanský svet na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: JežišNový zákon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu