Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ste viac káva alebo čaj?

Jacobs Zobraziť galériu (4)
Jacobs (Zdroj: PR)

Čím sa odlišujú ľudia, ktorí pijú čaj a kávu? Ako vyzerajú ich rituály a čo majú spoločné? V prieskume agentúry Ipsos, ktorého zadávateľom je spoločnosť Jacobs Douwe Egberts, odpovedalo na túto tému 1190 ľudí (590 žien a 600 mužov od 18 do 65 rokov).

Do diskusie o kávičkároch a čajíkároch sa môžete zapojiť aj vy na www.facebook.com/JacobsCZSK. A ak chcete vyhrať kávu Jacobs alebo čaje Pickwick na celý rok, zahlasujte na stránke www.bavsakavoualebocajom.sk

Jacobs
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: PR)

Ste viac káva?    

Kávičkári sú aktívni ľudia, ktorí si užívajú život plnými dúškami v spoločnosti priateľov a voňavej šálky kávy a to najmä v útulnej kaviarni.

Podľa prieskumu chuť na kávu rastie s vekom. Najviac si kávu doprajú ľudia vo vekovom rozmedzí 40-65 rokov. O niečo viac ženy (90 %) ako muži (84 %).

Priemerne spotrebitelia vypijú 3-4 šálky denne počas 2-3 rôznych príležitostí.

Pokiaľ ide o typy kávy, víťazí najrýchlejšia a najpohodlnejšia forma – instantná káva, ale obľúbené sú aj pražené mleté kávy alebo kávové kapsule. Po rozpustnej forme siahajú radšej ženy (81 %), mužom zasa viac chutí mletá káva pripravená v kávovare (54 %).  Až 30 % kávičkárov má vlastné zariadenie. Kávu ochutná aspoň raz za mesiac 41 % ľudí. Pije sa najčastejšie s mliekom (71%) a muži si pridajú častejšie aj cukor.

Všeobecne platí, že ranná šálka rozpustnej kávy  Jacobs Kronung  alebo Velvet je motorom lepšieho vstávania, popoludní slúži ako vábidlo k posedeniu s priateľmi a rastie podiel capuccina, kávy krémovej chuti ako Jacobs Crema Gold alebo ochutenej kávy. Milovníci kávovarov majú ale všeobecne radšej čiernu kávu, do instantnej si väčšina ľudí pridáva mlieko.

Ste viac čaj?

Milovníci čaju sa neradi ponáhľajú a svoj obľúbený nápoj konzumujú skôr v pohodlí svojich domovov. V reštaurácii si ho objednáva iba 1 % respondentov.

Jacobs
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: PR)

Čaj má svoju stálu skupinu obdivovateľov, ale jeho potenciál sa zvyšuje medzi mladými ľuďmi a najmä ženami. Sú ochotní priplatiť si za kvalitu. Zaujímajú sa o čajové rituály a čaje exotických chutí a vôní. Čajový rituál je pre nich spojený s príjemnými chvíľami oddychu.

Takmer 90 % ľudí pije pravidelne čaj a doma má priemerne 6 typov čaju typov čajov. Pickwick Fruit Fusion ponúka dnes až 19 druhov ochutených čajov.

Ženy sa neboja zmeny a nových bylinkových čajov. Napríklad z radu Pickwick Herbalis. Mladšia generácia preferuje ovocné príchute, na rozdiel od mužov, ktorým chutia čierne čaje. Stálicou je aj zelený čaj.

Polovica milovníkov čaju si do svojej šálky nedáva nič, ostatní pridávajú cukor, med alebo citrón.

 Milovníci čaju a kávičkári sa nedajú vnímať ako  dva nezmieriteľné tábory. V mnohom sú  si dokonca podobní. Obe skupiny majú svoje obľúbené rituály a zvyky, ale vďaka širokej ponuke nápojov stále viac experimentujú. Zaujíma ich síce cena, ale kvalita je pre nich zásadnou hodnotou. Keď sa chcú prebudiť, tak s dobrou kávou, keď chcú zahasiť smäd alebo relaxovať, tak s kvalitným čajom s výraznou chuťou.

Ste káva alebo čaj? Hlasujte aj vy na www.bavsakavoualebocajom.sk

Objavte aké sú najčastejšie rituály v živote kávičkárov a čajičkárov v sérii krátkych videí na YouTube

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu