Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nastúpila do lietadla, sadla si na svoje miesto, keď to prišlo: Žena len čumela, čo sa začalo diať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PERTH - Stalo sa vám niekedy, že ste mali na letisku problém kvôli zle napísanému menu na letenke? Ak áno, viete, že je dosť náročné vybaviť si povolenie vstupu na palubu lietadla. Michelle Cheungová (36) sa však stretla s úplne novým problémom. Počas svojho letu zistila, že jej miesto v lietadle si nárokuje iná žena, ktorá mala rovnakú letenku.

Keď sa obe ženy stretli pri sedadle, ktoré malo patriť obom, ostali zmätené. Michelle si vzápätí všimla, že "tá druhá" osoba má na palubnom lístku spoločnosti Virgin Australia to isté meno, ako ona. Letuška však vzápätí túto záhadu rozlúskla. Druhá cestujúca letela nielen pod nesprávnym menom, ale ešte aj nastúpila do zlého lietadla, ktoré dokonca patrilo inej leteckej spoločnosti.

Nastúpila do lietadla, sadla
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Michelle sa volá Cheungová, druhá žena sa však volala Chungová. „Ukázala som personálu svoj cez internet zakúpený lístok, ktorý jasne potvrdil, že toto je správny let. No keďže tá druhá žena mala slabú angličtinu, letuška jej musela zavolať tlmočníka,“ vysvetlila Michelle pre austrálsku spravodajskú stránku news.com.au.

Nastúpila do lietadla, sadla
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Virgin Australia)

Problém s letenkami nastal zrejme pri check-in, žena menom Chungová totiž dostala Michellin palubný lístok. Jediné, čo na jej letenke sedelo, bola cieľová destinácia - Sydney. Letecká spoločnosť sa tak musela obom dámam ospravedlniť; v prípade nešťastia či iných okolností by takáto zámena totožnosti bola veľmi nepríjemná.

Celá udalosť navyše vrhla tieň pochybností na bezpečnosť leteckej prepravy v súvislosti s terorizmom. Do lietadla by sa takto mohol pokojne prepašovať terorista, ktorý by pôvodného pasažiera ešte pred nástupom do lietadla odstránil z dosahu.

Viac o téme: LietadloVirgin AustraliaZámena totožnosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu