Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Študentka kvôli chorobe zažíva neuveriteľné peripetie: Pri sexe ju vždy čaká bolestivý trapas

Darcey Kellyová Zobraziť galériu (2)
Darcey Kellyová (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Anglická študentka (19) bojuje so zriedkavým ochorením, ktoré spôsobuje dislokáciu kĺbov až 20-krát za deň a nemôže mať sex bez toho, aby jej "nevyskočil" bok. Už len pri vstávaní zažíva veľkú bolesť a kvôli tomu, aby si udržala sánku na rovnakom mieste prijíma iba tekutú stravu.

Záhadné choroby siedmich slávnych osobností: Trápenie, na ktoré lekári nepoznali liek

Darcey Kellyovej, z Elstree v grófstve Hertfordshire, pred tromi rokmi diagnostikovali Ehlers-Danlosov syndróm (EDS), život obmedzujúce ochorenie, ktoré oslabuje jej kĺby a zapríčiňuje ich zvýšenú pohyblivosť. Denne jej síce spôsobuje množstvo nepríjemností, ale najtrápnejší okamih kvôli nemu vraj zažila pri sexe so svojím priateľom, keď jej vyskočil bok.

Študentka kvôli chorobe zažíva
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

V rozhovore pre študentské noviny The Tab prezradila, že vtedy bola ešte mladá a v tomto veku býva sex trochu desivý. Ale snažila sa odosobniť a užiť si to, keď zrazu začula puknutie. Jej partner však zbadal iba jej tvár skrivenú bolesťou. "Nechcela som ublížiť jeho egu, takže som mu povedala: "môžeš mi dať chvíľku" a odišla som do kúpeľne, kde som si bok napravila. Potom sme sa vrátili tam, kde sme prestali," povedala Darcey.

Dievča žije na tekutej diéte a nemôže si otvoriť ani fľašu vody bez toho, aby si nevyvrtla zápästie. Keď má zlý deň, tak si pri vstávaní z postele vykĺbi až desať kostí, keď má dobrý, tak iba šesť. Raz sa jej stalo, že keď sa snažila vstať, tak si vykĺbila bok, spadla a vykĺbila si rameno. Už len pri samotnom obliekaní a podobných jednoduchých úlohách trpia jej prsty, zápästia aj členky. "Pripadá mi to, ako by som si zlomila kosť 20-krát denne," hovorí dievčina, ktorá naozaj vie, čo je to bolesť.

Študentka kvôli chorobe zažíva
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nedávno ju prepadli pri chôdzi na autobusovú zastávku, keď sa zberala domov z nočného klubu. Utrpela zranenia rebier, ramena aj čeľuste. Vykĺbilo sa jej toľko kostí, že nemohla ani len kričať. Na začiatku semestra vyzerala, že ju zrazil nákladiak.

Nepríjemné ochorenie skracuje aj dĺžku života. Odhad sa pohybuje okolo dožitia 35 až 40 rokov, ale Darcey sa na tieto prognózy pozerá pozitívne. Kedysi jej hovorili, že v 18-tke už bude sedieť na vozíčku, ale ona sa dokáže stále normálne hýbať. "Bývali časy, keď som svojim priateľom hovorila o tom, ako som si čo vykĺbila a tak som sa smiala, až som si vykĺbila sánku," hovorí Darcey, ktorá si napriek všetkému udržuje nadhľad.

Viac o téme: Darcey Kellyová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu