Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Veterán našiel po 45 rokoch stratenú lásku z FOTO: Urobil som najväčšiu chybu svojho života

Hahn s Jimom Zobraziť galériu (2)
Hahn s Jimom (Zdroj: Facebook/Jim Reischl)

HANOJ – Hoci to bol len krátky ľúbostný románik, mal celoživotné následky. Bývalý americký letec Jim Reischl sa so svojou vietnamskou priateľkou naposledy rozlúčil v lete 1970. Po 45 rokoch však svoje rozhodnutie opustiť cudzokrajnú lásku trpko oľutoval.

„Bol som mladý a hlúpy,“ povedal Jim Reischl, keď sa po 45 rokoch vrátil do Vietnamu a všetky jeho spomienky z dávnych čias ožili. Svoju bývalú lásku Nguyen Thi Hanh Jim nevidel niekoľko desaťročí po rozlúčke v lete 1970. Bol seržantom amerického letectva a s mladou vietnamskou dievčinou sa viazať nechcel napriek tomu, že mu povedala, že je tehotná.

Srdcervúci príbeh zamilovanej dvojice: Dôchodca (93) našiel stratenú dávnu lásku po 70 rokoch

„Teší ma vidieť ťa... opäť,“ povedal jej nesmelo Jim vo Vietname po 45 rokoch. Spomienku na ňu totiž nikdy z hlavy nevymazal. Medzičasom sa dvakrát oženil a narodil sa mu syn. Keď sa však v roku 2005 rozviedol s druhou manželkou, rozhodol sa hľadať svoju starú „prvú dámu“. „Chcela, aby som s ňou ostal a žil vo Vietname,“ spomína Jim, ktorý jej vtedy chladne povedal: „Nebudem tu žiť, ostaň tu.“ Pre 21-ročného muža bola vtedy myšlienka usadenia sa vo Vietname úplne cudzia.

Veterán našiel po 45
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Jim Reischl)

Srdcervúce stretnutie

Jim, ktorému sa podarilo znova stretnúť Nguyen Thi Hanh, sa teraz pokúša nájsť aj dieťa, ktoré sa narodilo z ich lásky. Počas vojny vo Vietname sa podľa štatistických odhadov narodilo až 100-tisíc detí, ktoré patrili Američanom, a z ktorých väčšina sa nakoniec prisťahovala do Spojených štátov, či si ich adoptovali americké rodiny.

Dôkaz, že chémia v láske existuje: Muž v obchode podvádzal manželku, potom zbledol ako stena

Na to, aby Jim stretol svoju bývalú lásku, minul veľa energie. Päťkrát vycestoval do Vietnamu, komunikoval s médiami a dával do novín inzeráty, len aby mohol hovoriť s krásnou dámou, ktorú stretol v roku 1969. Napokon sa podarilo – novinári Hanh pomohli vypátrať. Keď ju po toľkých rokoch videl, zaplavili ho rovnaké pocity, ako keď sa s ňou prvý raz objal.

Z ich lásky sa narodilo dievčatko s tmavými očami a svetlou pleťou menom Nguyen Thanh Nguyen Thuy. Mladučká Vietnamka by však na výchovu bola úplne sama, a tak odložila dcérku do sirotinca. Odvtedy o jej osude nepočula, hoci ju po čase začala hľadať. Zároveň však Reischlovi neodpustila, že ju s dieťaťom nechal napospas. Sama sa po rozchode vydala a porodila svojmu manželovi dve deti. Keď po dlhých rokoch videla Jima, rozplakala sa. „Mám zmiešané pocity. So svojím súčasným životom som celkom spokojná. Mojím jediným nesplneným snom je nájsť prvorodenú dcéru,“ priznala Hanh podľa Washingtonpost.com.

...

 

 

 

Viac o téme: VietnamJim ReischlStratená láska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu