Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Dôkaz lásky, ktorá hory preniesla: Muž po 30 rokoch manželstva urobil niečo veľkolepé!

Jedným slovom: krása. Zobraziť galériu (2)
Jedným slovom: krása. (Zdroj: Yoshiyuki Matsumoto/Facebook)

TOKIO - Japonec Tošijuki Kuroki vysadil za dva roky tisícky kvetov, aby znovu vylúdil úsmev na tvári svojej manželky, ktorá prišla o zrak. Záhrada pokrytá jasne ružovými kvetmi, ktorá vznikla ako dojemný prejav lásky, sa následne stala v Japonsku veľkou turistickou atrakciou, píše denník The Daily Telegraph.

Hypnotizér Slovákom poradil, ako na lásku: S týmito radami sa vyhnete najväčším chybám

Po 30 rokoch manželstva a tvrdej práce na mliečnej farme v prefektúre Miyazaki manželia Kurokiovci plánovali, že si budú užívať dôchodok cestovaním po svojej vlasti. V 52 rokoch ale Jasuko Kurokiová náhle oslepla v dôsledku komplikácií spojených s cukrovkou.

Zničená stratou zraku aj stratou nádeje na vysnívané výlety po Japonsku sa Kurokiová začala v depresiách zatvárať vo svojom domove a odmietala vychádzať von. Jej manžel ale situáciu nevzdal; napadlo mu totiž, že by nové rozptýlenie a chuť do života mohli priniesť návštevníci, ktorí by na ich farmu prichádzali.

VIDEO Dôkaz lásky, ktorá
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Yoshiyuki Matsumoto/Facebook)

Kuroki preto začal vysádzať skalničky Phlox subulata, aby na farmu návštevníkov prilákal. Dúfal tiež, že jeho manželku poteší vôňa kvetín, keď už ich nebude môcť uvidieť.

Po dvoch rokoch sa mu podarilo vytvoriť okolo domu neskutočnú záplavu ružových kvietkov. Odvtedy uplynulo desať rokov a ku Kurokiovcom, žijúcim v meste Šintomi, teraz na jar prúdi z okolitých obcí a prefektúr až 7000 ľudí denne.

Návštevníkov nepriťahujú len kvety, ale aj milostný príbeh, ktorý ich vysádzanie inšpiroval. Chcú sa stretnúť s pani Kurokiovou, ktorá sa vraj opäť s úsmevom na tvári so svojím manželom často v záhrade prechádza.

Viac o téme: Tošijuki Kuroki
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu