Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vystrašení Turci zavolali na podozrivého políciu: Z atentátnika IS sa vykľul niekto úplne iný

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ISTANBUL - Obyvatelia severovýchodnej tureckej provincie Ordu zalarmovali cez víkend políciu s tým, že narazili na podozrivého, najskôr samovražedného atentátnika. Skrýval sa pod burkou, teda ženským moslimským odevom, napísala agentúra Dogan. Ako sa ale ukázalo, o teroristu nešlo. Muž sa prezliekol len kvôli tomu, aby sa potajomky stretol s milenkou, na ktorú narazil na internetovej zoznamke.

Pustili džihádisti v Sýrii do gatí? Zo strachu pred Rusmi si holia brady a prezliekajú sa za ženy

Pozorní obyvatelia čiernomorskej provincie si všimli, že "žena", ktorá telefonovala na autobusovej zastávke, má na nohách mužské topánky, čo sa im zdalo podozrivé. Na miesto ihneď dorazili policajti a zahalená osoba sa musela zbaviť svojho prestrojenia.

Muž mal na sebe čierny odev a nikáb, teda závoj zakrývajúci tvár okrem očí. Úrady ho vraj zadržali kvôli "šíreniu strachu a paniky na verejnosti". Tridsaťtriročný Turek, ktorý je ženatý a má dve deti, policajtom povedal, že sa rozhodol prezliecť do burky, aby sa mohol prvýkrát stretnúť so ženou, ktorú spoznal na internete.

Ako v tejto súvislosti poznamenala agentúra AFP, turecké úrady sú v posledných týždňoch v pohotovosti kvôli sérii teroristických útokov, ktoré krajinu zasiahli a ktoré sú pripisované najmä radikálom z hnutia Islamský štát.

Viac o téme: Nikáb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu