Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Párik gejov túžil dlhé roky po svadbe: Keď im to zákon konečne umožnil, dostali poriadku facku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PENSYLVÁNIA - Chceli využiť svoje novonadobudnuté právo, ale zabudli na jednu zásadnú "maličkosť". Dvojica homosexuálne orientovaných mužov z USA sa rozhodla spečatiť svoj vzťah sobášom, ale vyskytol sa zádrhel, na ktorý dovtedy nemysleli. Zistili totiž, že sú technicky "otec" a "syn" a zákon je v tomto prípade neúprosný.

Sériový vrah (40) vyhľadával mladíkov na gej stránkach: Potom prišla otrava, obeťou aj Slovák (†22)

Nino Esposito (78) si adoptoval svojho partnera Drewa Bosea (68) ako syna tri roky pred tým, než sa stali homosexuálne sobáše v USA legálnymi. Chcel tým docieliť zabezpečenie dedenia a ďalšie výhody, ktoré majú normálne páry.

"Mysleli sme si, že počas nášho života sa to v Pensylvánii nikdy neudeje," uviedol Bose, bývalý spisovateľ na voľnej nohe. Zlý odhad im však teraz narobil kopec nepríjemností. Partneri, ktorí sú spolu už od roku 1970, sa chceli po legalizácii zosobášiť, no prišla ďalšia rana.

Zatiaľ čo dvojica rovnakého pohlavia sa ženiť môže, rodičia a deti žiadnu výnimku v zákone nemajú. Takže sudca rozhodol, že títo dvaja muži, hoci biologicky nemajú nič spoločné, sa na základe adopcie aj tak nemôžu dopracovať k vytúženiu zavŕšeniu svojho zväzku. Sudca zatiaľ zostáva neúprosný a zamietol aj žiadosť o zrušenie adopcie, takže im veľa nádeje nezostalo.

Viac o téme: Nino EspositoDrew Bose
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu